Prins Oscar tog emot granar på slottet

prins alexander prins oscar

Prins Oscar tar över stafettpinnen efter kusinen Alexander. Se när lillprinsen gör entré på slottet!

Finbesök på slottet. Under onsdagen fick prins Oscar ledigt från förskolan för att följa med sina föräldrar till slottet. Det var nämligen dags för det kungliga granöverlämnandet, som är en tradition som började i slutet av 1960-talet, och kronprinsessfamiljen var på plats för att välja ut den allra ståtligaste att ta med sig hem till Haga.

Prins Oscar gjorde succé med Victoria och Daniel

Många hade dock förväntat sig att få se Carl Philip och sonen Alexander i Östra valvet. De var nämligen med på granöverlämnandet förra året. Minns ni hur lillprinsen sprang omkring i slottskorridorerna i röda chinos och stor tomteluva?

Men efter kungens beslut om att krympa kungafamiljen på titlar är det ett allt större fokus på Victoria och Daniel. Estelle och Oscar följde med sina föräldrar på granöverlämning år 2017 och i år var det alltså dags igen. Prins Oscar fick dessutom välja egen liten mini-gran till pojkrummet medan Estelle var i skolan som vanligt. Än är det inte jullov för den 7-åriga prinsessan.

prins oscar slottet granar

Vilken dröm att få välja ut sin alldeles egna julgran!

Frågan är om vi kommer att få se Carl Philip och Sofias söner innan jul. Kanske följer de med sina föräldrar till konserten “Jul i Vasastan”, den 21 december. Vi kan ju alltid hoppas!

prenumerera på svensk damtidning

Foto: TT