Prins Oscar väcker uppmärksamhet utomlands – får alla att reagera

Prins Oscar väcker uppmärksamhet utomlands – får alla att reagera

Prins Oscar och hans syster Estelle jämförs med deras brittiska motsvarigheter.

3 kungliga snackisar från vecka 6!
0:56

Efter reklamen: 3 kungliga snackisar från vecka 6!

(0:56)

Slå på ljud

Något som gör och alltid gjort kungahuset unikt är faktumet att representanterna föds in i rollen, om de inte är ingifta i familjen via någon som redan är medlem. Därför har de kungliga barnen och barnbarnen alltid blickarna på sig, något som intensifierats under de senaste årtionderna med medias framfart och ännu mer sedan internet och sociala medier gjorde sitt inträde i människors vardag.

Bland de kungliga barn som har som mest blickar på sig hittar vi såklart de brittiska blivande tronarvingen och hans syskon, prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis. De har ännu inte börjat göra några offentliga uppdrag men då och då delar den brittiska kungafamiljen eller föräldrarna själva med sig av bilder på barnen och familjen tillsammans.

Drottning Elizabeth och prins Philip med sina barnbarnsbarn. Prins George, prins Louis, Savannah Phillips (i bakgrunden), prinsessan Charlotte, Isla Phillips som håller i Lena Tindall, och Mia Tindall.

Duchess of Cambridge

Pressen älskar de kungliga barnbarnsbarnen men nu blickar tidningen My London även österut, mot Sverige. Tidningen gör en jämförelse mellan de två äldsta barnen, George och Charlotte, och deras svenska motsvarigheter, det vill säga Oscar och Estelle.

”Det finns fortfarande regerande kungahus i Spanien, Danmark, Sweden, Belgien, Nederländerna och Norge, liksom ett antal furstendömen. Medan de är mindre kända än de brittiska kungligheterna, så är deras unga medlemmar definitivt lika söta.” skriver tidningen.

”Ta de svenska kungligheterna till exempel, de två yngsta som är högst upp i tronföljden är prinsessan Estelle och prins Oscar. De har fångats på bild ute i offentligheten många gånger.” fortsätter artikeln i My London.

Söndagen den 19 december 2021, den fjärde söndagen i advent, skickar Prinsessan Estelle och Prins Oscar en julhälsning. Julhälsningen är inspelad i Slottskyrkan i Kungliga slottet. Texten som Prinsessan Estelle läser i julfilmen är ”När det lider mot jul” av Jeanna Otterdahl. Sextett ur Livgardets Dragonmusikkår spelar musik av Ruben Liljefors.

Foto.. Sara Friberg: Kungliga Ho

De uppmärksammar bland annat hur omtyckta de yngre kungligheterna är bland följarna i sociala medier.

”Fans smälter över hur söta de unga kungligheterna är på Instagram.”