Prins Oscars doppresent invigd i hemlighet

Prins Oscars doppresent invigd i hemlighet

I måndags inträffade en stor händelse i kronprinsessfamiljens liv. Prins Oscar medverkade under sin livs första invigning.

Att besöka sitt hertigdöme som liten prins eller prinsessa är en härlig tradition i den svenska kungafamiljen. Vi har sett Estelle besöka Östergötland och ta emot sin dopgåva, Leonore lekte omkring på Gotland där hon fick träffa sin gåva, en fin häst. Och nu senast fick vi se prins Alexander på plats vid sin doppresent i sitt hertigdöme.

Oscar besökte naturlekplatsen i hemlighet

Nu kan vi avslöja att även prins Oscar bockat av denna stora händelse i sitt lilla kungliga liv. Under måndagen, tidigare i veckan, tog sig kronprinsessan Victoria och prins Daniel sig ner till Skåne där de, helt utan vetskap från media, besökte prinsens dopgåva. En naturlekplats på Söderåsen vid Naturum i Skäralid i Klippans kommun.

Efter det hemliga besöket åkte familjen vidare till Båstad där de besökte Norrvikens trädgårdar.

– Prins Oscar invigde sin doppresent under måndagen. Därefter ville de passa på att besöka Norrvikens trädgårdar, eftersom de ändå var på plats i Skåne, bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prins Oscar är däremot inte det enda barnet i den kungliga familjen vars första besök i hertigdömet skett i det dolda. Prins Nicolas är hertig i Ångermanland, men vad vi vet har lillprinsen ännu inte besökt landskapet.

Foto TT