Prins Oscars framtids efter kungens bestämmelser

prins oscars framtida liv

Ett liv i det kungliga strålkastarljuset men med fler valmöjligheter än prinsessan Estelle. Så blir Oscars framtida liv efter kungens nya bestämmelser.

Prins Oscar fyllde tre år den 2 mars och ställer sig fortfarande lite frågande kring det kungliga strålkastarljuset. Storasyster Estelle är ett kungligt proffs, sedan många, år och vet precis när det är läge att le åt fotograferna. Men hon kommer ju också att bli drottning en dag. Fokuset på lillprinsen kommer aldrig att vara lika stort som det på prinsessan Estelle.

Men hur kommer livet egentligen att bli för Victorias och Daniels pojke?

Ja, ett som är säkert i alla fall att valmöjligheterna kommer att vara betydligt fler för prins Oscar. Men han får det inte lika fritt som sina kusiner. Medan Madeleines och Carl Philips barn har förlorat sina HKK-titlar (och därmed ska betraktas som privatpersoner) är Oscar nummer tre i den svenska tronföljden, efter mamma Victoria och storasyster Estelle. Oscars roll kan snarare liknas vid morbror Carl Philips.

prins oscar

Prins Oscar kommer att få ett friare liv än Estelle. Men inte fullt så fritt som sina kusiner.

Han kommer därför inte kunna ta ett “vanligt” jobb utan val av utbildning måste linjera med de kungliga riktlinjerna. Den kunskap Oscar får lära sig på sina framtida utbildningar måste han kunna översätta till faktiska uppdrag i konungens tjänst. Även om han aldrig kommer att göra lika många uppdrag som prinsessan Estelle.

Prins Oscars liv blir friare

Carl Philip har både varit militärprinsen, designprinsen och motorprinsen. Områden som han är intresserad av på ett personligt plan – och som han också har valt att uppmärksamma offentligt. Nu fokuserar Carl Philip på dyslexi och att motverka näthat, tillsammans med prinsessan Sofia.

Och precis som morbror kommer Oscar också att kunna utforska olika områden för att hitta sina hjärtefrågor. Vägen är inte lika utstakad för honom – som för prinsessan Estelle.

Foto: TT