Prins Oscars relation med farmor Ewa Westling

prins oscars relation till farmor ewa westling

Prins Oscar är farmor Ewas lilla pojke. De har verkligen en unik relation och mycket handlar nog om att lillprinsen påminner så mycket om Daniel.

Prins Oscar är en försiktig kille med mycket integritet. Han älskar att busa och spela fotboll men är alltid lite avvaktande när det kommer till nya situationer och människor. Precis som pappa Daniel var i den åldern.

Oscar trivs väldigt bra i farmor Ewas sällskap. Hon har den trygga famnen och milda stämman som passar prinsen perfekt. Kanske vet hon precis vad Oscar behöver just för att han påminner så mycket om lilla Daniel.

Prins Oscar påminner om Daniel som liten

Daniel växte också upp som lillebror till en bestämd storasyster och precis som Oscar ser upp till Estelle såg Daniel upp till Anna Westling under barndomen i Ockelbo. Syskonen på Haga har, med andra ord, en relation som Ewa känner igen från sina egna år som småbarnsförälder.

prins oscars relation med farmor ewa

Oscar, Ewa och Daniel under invigningen av den nya multi-sporthallen i Ockelbo.

Oscar fyllde tre år i våras och visst har han varit med vid kungliga högtider, som Victoriadagen och kronprinsessans 40-årsdag, men han är inte lika van vid det kungliga strålkastarljuset som Estelle. Den sjuåriga prinsessan är väldigt kavat i sådana här sammanhang. Hon vinkar, ler och rör sig väldigt vant framför kamerorna.

Lugna helger i Ockelbo

När kronprinsessfamiljen hälsar på i Ockelbo finns det dock inga nyfikna människor att förhålla sig till. Hos farmor Ewa och farfar Olle kan barnbarnen leka utan att någon tar bilder och det är nog bland annat därför lillprinsen trivs så bra i det röda kedjehuset på Smältvägen. Där får han ha sina föräldrar – och farmor Ewa – för sig själv.

prins oscar ewa westling

Prins Oscar älskar lugnet hemma hos farmor Ewa och farfar Olle i Ockelbo.

Relationen med mormor Silvia är också god men hon har förstås ett helt annat tempo. Dessutom sover kronprinsessfamiljen sällan över på Drottningholm slott (det tar bara 19 minuter med bil hem till Haga) och umgänget blir därför någonting annat hemma i Ockelbo. När Estelle och Oscar besöker Gävleborg stannar de ofta en långhelg och lillprinsen får både äta frukost, lunch och middag vid farmor Ewas sida.

Foto: TT