Prins Oscars VIP-debut – på fotboll med pappa!

Prins Oscars VIP-debut – på fotboll med pappa!

Prins Daniel har redan gjort en liten AIK:are av prinsessan Estelle och nu är han på god väg med Oscar också. I söndags hejade de tillsammans på vip-läktaren på Friends Arena.

Under kronprinsessan Victorias dagar i New York höll prins Daniel ställningarna hemma på Haga slott, och i söndags såg han till att prins Oscar fick roa sig kungligt. Då gick de tillsammans på superderbyt mellan AIK och Hammarby på Friends Arena, bara några kilometer hemifrån Haga, och vi fick den här gulliga bilden av far och son på vip-läktaren.

Matchen drog igång med en kvarts försening och det var publikrekord för AIK: Daniel och Oscar var två av de 49 034 personerna i folkhavet.

Två prinsar i folkhavet! Prins Oscar och prins Daniel var två av de 49 034 personerna som såg AIK vinna över Hammarby med 1-0.

Prins Oscar och prins Daniel såg AIK vinna över Hammarby med 1-0.

Att få gå på fotboll med pappa var säkert väldigt spännande. Oscar är ju redan en liten fotbollskille själv, det fick vi se i somras på Solliden. Då drog han i gång en lång spontanmatch och han var imponerande bra.

Prins Oscar är redan en liten fotbollskille, och han har en vass högerfot.

Vad ska det bli av den vassa högerfoten?

Prins Daniel och hans kompis på vip-läktaren på Friends, i sina AIK-halsdukar. Prins Oscar fick en AIK-gul leksaksbil.

Daniel och hans kompis hejade i sina AIK-halsdukar, och prins Oscar fick en fin bil. AIK-gul så klart.

Oscar har hunnit bli två och ett halvt och har precis börjat sitt andra år på förskolan. Och även om detta var hans AIK-debut, så har han suttit på vip-läktaren på Friends förr. I december förra året var hela familjen här en lördagseftermiddag och såg familjematinén på Sweden International Horse Show.

Prinsessan Estelle är ännu mer rutinerad, hon har varit på flera AIK-matcher med pappa. Och i våras fick vi även se henne fira morfar kungens födelsedag med nagellack i AIK:s färger: varannan nagel var lackad i gult och varannan i svart.

Prinsessan Estelle med sina AIK-naglar, varannan gul och varannan svart.

Prinsessan Estelle med sina AIK-naglar.

– Vi är väldigt stolta över den här kopplingen som AIK och kungahuset har. Prins Daniel är en frekvent besökare på våra matcher och det är oerhört roligt att få välkomna en ny AIK:are från kungahuset till AIK-familjen, säger AIK:s biljett- och marknadschef Fredrik Söderberg till Svensk Damtidning.

Men inte nog med att prins Oscar redan har börjat gå på fotboll, så liten han är. Han och mamma Victoria pratar redan om det här med miljön, det berättar kronprinsessan i en intervju med Expressen:

– Oscar är bara två och ett halvt år och han börjar redan kunna sopsortera.

Läs mer: Vilken snackis! Prinsessan Estelles hemliga signal på slottsbalkongen

Foto: Stella Pictures