Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Philip är nu på Balmoral – men han vägrade träffa Fergie

22 aug, 2018, 17:00 
Agneta Nisbeth
Det var ett tag sedan vi såg prins Philip, men för några dagar sedan kom han åkande i samma bil med drottning Elizabeth, till deras skotska semesterparadis Balmoral Castle.
Annons

Det ser inte ut som prins Philip och prins Andrews exhustru Sarah “Fergie” Ferguson har blivit bättre vänner med åren. För när Andrew och Fergie besökte drottning Elizabeth på Balmoral Castle häromdagen för att prata med om det kommande bröllopet mellan prinsessan Eugenie och Jack Brooksbank så fanns inte prins Philip, 97, på plats. Men så fort prins Philips son och exhustru rest iväg igen mot London så dök han åter upp på slottet, en ren tillfällighet eller en noga planerad manöver?

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
prins Philip

En källa säger till tidningen Express att Philip inte ens vill vara i samma rum som Fergie. För prins Philip har sedan kärleksskandalen, då foton publicerades på Fergies tår i munnen på den amerikanska affärsmannen John Bryan, gjort allt för att undvika sin forna sonhustru. Det var också fler som tog avstånd från henne efter detta, prinsessan Margaret skrev till och med ett brev till Fergie där hon förklarade att prins Andrews dåvarande hustru minsann dragit skam över kungafamiljen. Sarah Ferguson hamnade sedan åter på löpsedlarna efter att ha försökt sälja en privat kontakt med prins Andrew till vad som visade sig vara en undercover-reporter för ett antal miljoner kronor.

prins Andrew, prinsessan Beatrice och Fergie

Sarah blev heller aldrig inbjuden till prins Williams bröllop med Kate -på bilden ovan ser vi henne med exmaken prins Andrew och dottern prinsessan Beatrice i somras – då drottningen passerade förbi. Däremot fick hon komma till prins Harrys och Meghans bröllop tidigare i år trots att även prins Philip fanns med under festligheterna.

prins Philip drottning Elizabeth

Även om Fergie hänvisades till de bakre raderna i kyrkan så gick det inte att ta miste på hennes glädje att få vara där i kyrkan. Däremot fick hon inte komma med till festen efteråt som prins Charles stod för.

Så nu är det många som undrar, kommer prins Philip att dyka upp på prinsessan Eugenies bröllop med Jack i St George Chapel på Windsor Castle? Eller kommer han kanske att skylla på sin hälsa och tacka nej? Han kom ju inte heller till prins Williams och Kates dop av prins Louis…

Foto: IBL, Stella Pictures

Annons