Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Philip död – nu kommer sanningen om hans relation med Camilla fram

16 apr, 2021, 05:00 
prins philip

De sågs inte tillsammans särskilt många gånger, men hur var egentligen relationen till prins Philips svärdotter Camilla?

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 14?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 14?

Prins Philip har gått ur tiden och hans avtryck i den brittiska monarkin är enormt och oåterkalleligt. Han har varit en stöttepelare inte bara för sin fru, drottning Elizabeth, utan även för de yngre medlemmarna av kungafamiljen.

När allt drama pågick mellan Diana och Charles tog han sig tid att brevväxla med prinsessan, som hade det väldigt tufft en tid. Breven visar att han hade klart positiva känslor för henne, och inte riktigt lika positiva för Charles älskade Camilla Parker Bowles.

Prins Philips brev avslöjar åsikterna om Camilla

Så här skrev Philip i ett brev till Diana, skickat 1992. Det här var vid en tidpunkt då alla inblandade blivit underrättade om att prins Charles hade en långtgående affär med sin framtida hustru, Camilla Parker-Bowles.

camilla prins philip
Efter en tid blev Camilla som en i familjen.

"Jag kan inte se hur en förnuftig man skulle kunna lämna dig för Camilla", skrev Philip.

"Charles var dum som, i sin position, riskerade allt för Camilla. Vi trodde aldrig att han skulle lämna dig för henne. Det var ingenting vi ens kunde föreställa oss."

Genom åren som följde förbättrades relationen något, men det fortsatte att vara sällsynt att se dem tillsammans. Prins Philip och drottning Elizabeth var inte på Charles och Camillas bröllop som hölls 2005, anledningen var att det inte var en religiös ceremoni. Två år senare ordnade prinsen en födelsedagsfest för sin sons andra hustru och det verkade som att stridsyxan var begravd.

Annons