Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Philip firar 91-årsdagen hemma

10 jun, 2012, 13:00 
AvAnita Saming
Annons

En leende och vinkande prins Philip, hertigen av Edinburgh, lämnade sjukhuset för att fira 91-årsdagen i hemmet.

En glad prins Philip skakade hand med personalen när han lämnade sjukhuset i London där han vårdats för en urinvägsinfektion. Enligt det brittiska hovet har hertigen återhämtat sig bra och kommer att fira sin födelsedag i hemmet.

Prinsen spelar en framträdande roll i drottning Elizabeths arbete och följer alltid med henne på resor och statsbesök. Dessutom spelar han själv en stor roll i det nationella arbetet, han är bland annat beskyddare eller ordförande i ett stort antal organisationer och har ett särskilt intresse för vetenskaplig forskning och miljöfrågor. Särskilt värnar han om Antarktis miljö och har bidragit till att öka allmänhetens medvetenhet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I genomsnitt utför prins Philip ut över 350 uppdrag varje år.

Av Anita Saming

Foto: Stella pictires

Annons