Prins Philip lämnar sjukhuset för att fira jul med drottning Elizabeth

Precis lagom till julaftonskvällen fick prins Philip återvända till drottningen och resten av familjen i Sandringham efter en tid på sjukhus.

I fredags fick prins Philip order av sin läkare att bege sig till King Edward VII:s sjukhus i centrala London. Enligt Buckingham Palace var det ett rutinbesök med anledning av prinsens tidigare hälsoproblem. Men det brittiska hovet vill inte specificera vad för åkomma det handlar om.

“Åldern börjar ta ut sin rätt”

En person med insyn säger till Daily Mail att prinsen under den senaste tiden börjat se svagare ut, och lägger till:

– Han är en anmärkningsvärd man som alltid varit stolt över hur robust han är. Men nu är det bara sex månader kvar tills han fyller 99, och åldern börjar ta ut sin rätt.

Samtidigt som Philip fick vård på sjukhuset i London, befann sig drottning Elizabeth i deras vinterslott i Sandringham. Det är i Sandringham som den brittiska kungafamiljen traditionsenligt firar jul, men det är också där prins Philip har tillbringat merparten av sina dagar sedan han trappade ner på sina kungliga uppdrag för snart tre år sedan.

Prins Philip lämnar sjukhuset

Prins Philip lämnar sjukhuset för att bege sig hem till Sandringham.

Men igår fick Philip lämna sjukhuset för att ansluta sig till resten av familjen i Sandringham och fira jul. Buckingham Palace meddelade nyheten att Philip hade återvänt till drottningen under tisdagskvällen och att prinsen tackade alla för alla fina lyckoönskningar under sjukhusvistelsen.

Så skönt för prins Philip att kunna återvända hem och fira jul i lugn och ro med sina nära och kära. Ifall det blir något återbesök till sjukhuset efter julfirandet återstår att se.

Foto: TT