Prins Philip missar det familjehögtiden

drottning elizabeth och prins philip

Alla familjemedlemmar samlas, men prins Philip uteblir. Nu undrar många varför prinsen inte sluter upp vid sin hustrus sida – under en så viktig dag.

I dag sluter hela den brittiska kungafamiljen upp för att fira Remembrance Day. En minnesdag som markerar första världskrigets slut och som hedrar de soldater som dog i striderna.

Dagen är otroligt viktigt för drottning Elizabeth

För första gången på länge kommer vi att få se William, Kate, Harry och Meghan arbeta tillsammans. Det här är en av få officiella åtaganden som paret Sussex tar sig för den här hösten. De har ju nämligen meddelat att de tar sex veckor ledig på grund av det stora medietrycket, som främst drabbat hertiginnan.

Kate och Meghan

Kate och Meghan arbetar tillsammans igen! En av få gånger denna höst.

Drottning Elizabeth, prins Charles och hertiginnan kommer också att vinka, traditionsenligt, på slottsbalkongen. Däremot kommer inte prins Philip att göra dem sällskap. För två år sedan gick den 98-årige prinsen i pension men Remembrance Day brukar han alltid vara med på. Pensionerad eller ej.

Ett av få uppdrag i Harrys och Meghans kalender

Och lösningen på Philips frånvaro har fått en del att reagera. Kungafamiljen lägger alltid ner en krans, för att hedra de som stupade. Charles kommer att lägga ner en extra krans i sin mammas ställe (hon står kvar på balkongen) och en officer kommer att lägga ner för prins Philip.

Det brittiska folket har reagerat extra mycket eftersom den här minnesdagen inte bara gästas av “den innersta kretsen” i kungafamiljen. Nej, vi kommer även att få se prins Andrew, prins Edward, Sophie av Wessex, prinsessan Anne och hertigparet av Kent hedra offren denna dag.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: