Prins Philip: Oroväckande scener från sjukhuset – bilderna som hovet försökte dölja

prins philip

TT
Prins Philip flyttades till ett nytt sjukhus – och hovet tvingades gå ut med ett pressmeddelande.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 8?
Slå på ljud

Under måndagen kom beskedet från Buckingham Palace, prins Philip flyttas från King Edwards sjukhus till St Bartholomew, där de är specialister på hjärtmedicin. Anledningen ska vara prinsens bakomliggande hjärtproblem, som påverkat hans hälsa ett antal år. Han behöver även fortsatt behandling för den infektion han drabbats av och som är den mer akuta anledningen till sjukhusvistelsen.

Informationen kom allra först från rapporter på Twitter och i media, där ITV:s reporter Chris Ship var en av de första att lägga ut information och videoklipp på ambulansen som skulle ta prins Philip från det ena sjukhuset till det andra.

Prins Philip skyldes med paraplyn

Hovet kom kort därefter ut med ett pressmeddelande som bekräftade att prins Philip flyttat från King Edwards till St Barts.

”Hertigen av Edinburgh är fortsatt bekväm och svarar på behandlingen och förväntas vara kvar på sjukhuset minst fram till nästa vecka” skriver hovet i sitt pressmeddelande.

På bilderna kan vi se prins Philip föras ut till ambulansen på bår, samtidigt som medarbetare gör sitt bästa för att dölja scenen för pressen med hjälp av paraplyn.

Vi hoppas att prins Philip snart är tillbaka vid sin fulla hälsa och att han får den absolut bästa hjälp som finns att tillgå!