Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Philip på begravning

28 jan, 2013, 12:11 
Annons

Prins Philips systerdotter prinsessan Margarita av Baden begravdes i veckan. Flera kungligheter var på plats i den serbiska ortodoxa kyrkan i London för att ta farväl.

Ännu en begravning för prins Alexander av exkungahuset av Jugoslavien. Han gjorde sällskap med hertigen av Edinburgh till St Sava, den serbiska ortodoxa kyrkan i London.

Systerdotter

Prins Philips systerdotter, prinsessan Margarita av Baden, avled den 15 januari och var då 80 år. Hon föddes 14 juli 1932 och var äldst av tre barn. Fadern var prins Berthold och modern prinsessan Theodora av Grekland och Danmark (prins Philips syster).

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sjuksköterska

Prinsessan Margarita av Baden arbetade som sjuksköterska vid St Thomas’ Hospital under 1950-talet och flyttade till England och där träffade hon prins Tomislav av Jugoslavien. De gifte sig borgerligt 5 juni 1957 och dagen efter blev det en ortodox ceremoni. Paret fick två barn, prins Nikolas, född 1958, och prinsessan Katarina, född i 1959.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Läs mer:

 

 

 

 

Annons