Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Philip planerar redan för sin sista färd

06 jan, 2012, 09:03 
Agneta Nisbeth
Annons

När prins Philip akut togs in på sjukhus för hjärtbesvär före jul, var det många engelsmän som fick en klump i halsen. Prinsen fyller ju 91 i sommar och i den åldern behövs det inte mycket för att det ska bli livshotande.

Prinsen blev lyckligtvis utskriven efter ett par dagar efter sin ballongsprängning och var till synes sig själv igen när det var dags att bevista julgudstjänsten i Sandringham. Hovet hade för säkerhets skull ställt en bil till hans förfogande för den 400 meter långa vägen mellan slottet och kapellet. Prins Philip fnös bara åt omtanken och promenerade snabbt och spänstigt tillsammans med de andra familjemedlemmarna.

Annons

Diskret begravning

“Inget tjafs”, är prinsens motto – och det gäller också hans eget framtida frånfälle. Han har redan talat om hur han vill ha sin begravning och när det gäller den är det hans ord som gäller, skriver The Mirror. Han har gett sin hustru drottning Elizabeth stränga order om att hans begravning ska bli en diskret historia, inte den pampiga statsbegravning i Westminster Abbey som hon vill hedra honom med.

Mycket envis

Att det ska flaggas på halv stång på Buckingham Palace och Windsor Castle, har han motvilligt gått med på, men det är allt. Han vill ha en enkel militär begravning på St Georges kapell på Windsor Castle, bland annat har han sagt att hans kista ska dras av manskap från flottan. Sin sista vila vill han också ha på Windsor Castle där drottning Victoria och prins Albert ligger begravda. Och prins Philip är känd som mycket envis, så när den dagen kommer blir det säkert som han önskade.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons