Prins Philips markering mot Meghan och Harry

Prins Philip, Meghan och prins Harry.

Det är första livstecknet från prins Philip på evigheter – och det kommer bara timmarna efter Meghans och Harrys senaste utspel. Ingen slump anser britterna.

Här har ni en 98-åring som vet hur slipstenen ska dras! Prins Philip tog alla med storm när han i dag bröt tystnaden från sin pensionärstillvaro på Windsor Castle.

Han gjorde det med en hejdundrande hyllning av den brittiska sjukvårdspersonalen – men det som blivit något av en snackis är själva tidpunkten för denna oväntade hovkommuniké: Den tolkas nämligen i brittiska medier som en tydlig knäpp på näsan åt Meghan och Harry och deras ”prinsessan-på-ärten-attitityd”.

prins harrys första ord

Hallå Meghan och Harry, det är ju stiff upper lip som gäller.

Kungliga kritiken mot Meghan och Harry

Själv har ju prins Philip alltid levt och verkat efter devisen Never explain, never complain (Förklara inte och klaga ALDRIG). Och sannolikt tycker han att Meghan och Harry har vikt ner sig och svikit de kungliga idealen genom att vara så offentligt missbelåtna.

Hans uttalande kom nämligen bara några timmar efter att Meghans och Harrys utspel om att de nu med omedelbar verkan kommer att bojkotta fyra brittiska tidningar.

Prins Philip öga mot öga med prins Harry.

Prins Philip öga mot öga med prins Harry på Lady Gabriella Windsors bröllop förra året.

Prins Philip har aldrig varit den som har lindat in saker och tycks, vid snart fyllda 99, fortfarande vara uppfriskande rakt på sak.

Foto: TT.