Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins William: Så hade prinsessan Diana varit som farmor

23 apr, 2018, 14:04 
AvAmanda Lundin
Prins William berättar hur prinsessan Diana hade varit som farmor
Prins William förlorade sin mamma i en tragisk olycka när han bara var 15 år gammal. Nu berättar han i en ny dokumentär om hur han pratar om henne till sina barn, prins George och prinsessan Charlotte. Men också om hur prinsessan Diana skulle varit som farmor.
Annons

I dag berikades det brittiska kungahuset med ännu en prins! Men någon som aldrig fick träffa sina barnbarn är prinsessan Diana, som tragiskt omkom i en bilolycka för drygt 20 år sedan.

Nu berättar prins William i dokumentären “Diana, Our Mother: Her Life and Legacy”, om hur hans mamma hade varit som farmor. Men också om hur han pratar om henne till sina barn, prins George och prinsessan Charlotte.

– Jag pratar konstant om farmor Diana. Vi har satt upp fler foton av henne i huset nu, säger han i dokumentären.

Prins Charles, prinsessan Diana, prins William och prins Harry på semester i Mallorca, augusti 1987.
Prins Charles, prinsessan Diana, prins William och prins Harry på semester i Mallorca, augusti 1987.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Oftast blir det William som pratar med barnen om Diana eftersom Kate inte hann lära känna sin svärmor.

– Det är självklart svårt eftersom Catherine inte kände henne, så hon kan inte berätta i detalj. Så vanligtvis när jag nattar George eller Charlotte pratar jag om henne och försöker bara påminna dem att det är två “grandmothers”, det var två “grandmothers” i deras liv. Det är också viktigt att de vet vem hon var och att hon har levt, berättar han.

Prinsessan Charlotte med en blombukett i handen och prins George som blåser bubblor.
Prinsessan Diana fick aldrig träffa sina barnbarn, prinsessan Charlotte och prins George.

Hur Diana skulle vara som farmor är något som han också såklart funderat över. Han pratar skämtsamt att hon skulle vara lite för mycket “farmor”.

Annons

– Hon skulle vara en mardröm som farmor, verkligen en mardröm, skämtar han.

Han fortsätter:

– Hon skulle älska barnen, men hon skulle absolut vara en mardröm. Hon skulle komma och gå, förmodligen komma in mitt i badet, orsaka en stor mängd av scener, bubblor överallt, badvatten överallt – och sedan lämna.

William förlorade sin mamma när han bara var 15 år gammal vilket har gjort att han har funderat på sitt egna föräldraskap till sina barn lite extra.

– Jag vill få så mycket tid och lägga ner så mycket energi som möjligt med Charlotte och George, eftersom jag förstår att dessa tidiga år är särskilt viktiga för barn. Jag har sett, du vet, vad hon gjorde för oss.

William förlorade sin mamma när han var 15 år gammal
William förlorade sin mamma när han var 15 år gammal, lillebror Harry var skulle fylla 13. Men innan dess fick de många fina minnen tillsammans.

Foto: IBL, Stella Pictures

Annons