Prins William berättar om vardagslivet med George, Charlotte och Louis

Även de kungliga föräldrarna har mysiga sagostunder med sina barn. Men det är inte prinsar och prinsessor som är favorittemat.

För de flesta småbarnsföräldrar är nattningen en mysig stund, ett sätt att umgås och varva ner för både stora och små. Hertigfamiljen av Cambridge är förstås inget undantag; prins William och hertiginnan Kate samlar gärna de tre barnen George, 5, Charlotte, 3, och Louis, 5 månader, för en gemensam sagostund. Och den stående favoriten är sagan om Gruffalon. Det berättade prins William när han träffade bokens författare, Julia Donaldson, nyligen:

– Jag känner till dig, dina böcker är en stor hit hemma hos oss. Barnen älskar dem, sa prins William entusiastiskt.

Prins William är en engagerad far som gärna läser sagor för lille prins George, 5 år gammal.

Prins William är en engagerad far som gärna läser sagor för lille prins George, 5 år.

Redan för två år sedan avslöjade prins William att Gruffalon var prins Georges favoritbok, men nu har alltså även prinsessan Charlotte och lille prins Louis anslutit sig till supporterskaran – även om vi antar att lillebror Louis mest hänger med på ett hörn. Gruffalon är något av en modern klassiker. Boken handlar om en smart mus som överlistar alla djur i skogen genom att hota med den förskräckliga Gruffalon. Till sist dyker Gruffalon upp, men med list lyckas musen lura även den.

LÄS MER: Kate och Williams val till George inspirerar den svenska kungafamiljen

Prins Georges favoritfigur Gruffalon hälsar på en ”bobby” i London.

Prins Georges favoritfigur Gruffalon hälsar på en ”bobby” i London.

Att läsa sagor för barnen är något som William och Kate gärna gör, men precis som många andra föräldrar försöker de begränsa barnens skärmtid. Istället vill de ge barnen en så aktiv fritid som möjligt, inspirerad av deras egen barndom. De uppmuntrar till utomhuslek och att barnen använder sin fantasi. Och det verkar ha gett resultat; George älskar allt som har hjul och han kan cykla i flera timmar, medan Charlotte helst leker Disneyprinsessa – lyckligt omedveten om sin egen titel…. Prins William har också berättat för brittiska Radio 1 att familjen ofta sitter samlad för att titta på barnprogram. Men då duger det inte att mamma och pappa sitter och slösurfar bredvid:

– Man måste låtsas att man är riktigt intresserad, annars blir George väldigt upprörd, berättade William leende.

LÄS MER: Grattis på födelsedagen prins George!

FOTO: IBL