Prins William kan snart vara arbetslös

Prins William kan snart vara arbetslös
Annons

Lyckan grumlas - snart kan William vara arbetslös.
Prins William ser ut att bli arbetslös. Det tilltänkta lugna livet i Wales tillsammans med Kate Middleton är i fara…

Premiärminister David Cameron gör allt för att minska statens kostnader och nu har översynen kommit till Royal Air Force. Cameron vill lägga ned Royal Air Forces avdelning för räddningsaktiviteter och säkerhet. Och får han igenom sin önskan så förlorar prins William sitt jobb som pilot på Royal Air Force.

Annons

Räddade ett liv

Det skulle vara oerhört sorgligt för William, 28, som trivs utmärkt i rollen som säkerhetspilot och bara två dygn efter förlovningen med Kate Middleton räddade livet på en bergsvandrare i Wales.
Enligt Camerons förslag ska verksamheten med RAF och Royal Navys räddningshelikoptrar läggas ut på privata företag och köras av civila piloter.
Affären skulle inbringa 7 miljarder pund till statskassan men samtidigt sända 17 000 personer ut i arbetslöshet.
Inom de närmaste månaderna kommer saken att avgöras och Wiliam och Kate håller nu tummarna för att de efter bröllopet den 29 april nästa år kan få leva ett lugnt familjeliv i sitt charmiga hus som de i dag delar i Wales. Och att Williams tjänstgöring på RAF Angleseyin inte rubbas.

Av Eva Österlind
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Prins William kan snart vara arbetslös”

 1. Viktoria af Jerusalem skriver: 15 december, 2010

  Stackars William och Kate! De kommer att leva på social bidrag!! Kanske svenska Sida kan hjälpa till? Eller snälla Svensk Dam läsare skulle skänka lite pengar?? Jag redan gråter…


 2. Anna skriver: 15 december, 2010

  Vilken tur i oturen att William inte riskerar att bli utförsäkrad eller behöver köa på arbetsförmedlingen…!


 3. Lydia skriver: 15 december, 2010

  Se de brittiska kungligheterna sprider ut sig i riket. Det borde vi absolut ta efter i Sverige, varför annars vara hertiginna/hertig över ett specifikt område. Back to basic!


 4. Birgitta Jonsson skriver: 15 december, 2010

  Det är nästan tragiskt att tidningen tycker synd om William som kanske mister jobbet!

  Alla de andra då, som kanske inte har en stor förmögenhet, vad gör de?

  Om jag inte minns fel är väl engelska kungahuset intefattigt precis

  Birgitta


 5. mb skriver: 15 december, 2010

  Jobbar och jobbar, jag fascineras av många kungligas idé om vad heltidsarbete innebär, och inte bara kungliga för den delen. De flesta som säger sig vara i tjänst “dygnet runt”, var finner vi dem på höst-, jul-, nyårs-, sport-, påsk, och sommar-lov (för att inte tala om helger som börjar på torsdag och slutar måndag em) ? Ja inte är de höga herrarna på kontoren direkt.


 6. Maria skriver: 15 december, 2010
 7. Åse skriver: 15 december, 2010

  17000 ut i arbetslöshet…men de privata firmor som tar över lär väl anställa en och annan – för de har väl inte 17000 piloter som går och slår dank?


 8. Asta skriver: 16 december, 2010

  Ja, än sen? Då är väl båda arbetslösa? Om han har fått det nuvarande jobbet på egna meriter så bör det väl inte vara några problem för honom att hitta ett nytt jobb. Annars får väl hans rika farmor försörja dem.


 9. elsa_67 skriver: 16 december, 2010

  Det kanske inte är pengar som blir problemet för honom, utan kanske faktum att mista en meningsfull sysselsättning som han själv valt av eget intresse och trivs med. Det gäller kompisar, rutiner och en yrkeskunskap som i hans unga år måste läggas på hyllan om han inte blir erbjuden ett nytt pilotjobb. Han lär trivas med sitt nuvarande jobb.
  Hoppas det dyker upp något annat som han kan trivas med.


 10. fridolina skriver: 21 december, 2010

  jag tror nog att vad som än beslutas av åtstramningsplaner så drabbar de väl ingen fattig iaf… men det ska bli kul att få se bröllop till våren på tv n! alltid kul med lite gans på ett annars trist tv- utbud… god jul till alla som skriver kommentarer o övriga dam- läsare o ett riktigt gott nytt år! här i småland vid4 tiden tisdag morron har vi blott 20 minus utomhus….


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar