Prins William och hans Kate flyttar kanske in i Dianas gamla hem

Prins William och hans Kate flyttar kanske in i Dianas gamla hem
Annons

Nu har jakten på ett nytt hem för prins William och hans fästmö Kate Middleton börjat. Rykten säger att de kan komma att välja Kensington Palace, prinsessan Dians gamla hem.

Kanske blir det inte bara förlovningsringen som kommer att påminna paret om prins Williams mamma, prinsessan Diana, för nu sägs det att paret kanske kommer att flytta in Dianas gamla hem, Kensington Palace i västra London. Det är tidningen Hello som uppger att hovet bekräftat att det vackra huset finns med i diskussionerna om vilket slott som kommer bli parets bostad i framtiden.

Annons

Delar hus med Harry

För just nu bor prins William och hans fästmö Kate Middleton i Anglesey i närheten av den RAF-bas där prinsen arbetar i veckorna. Under sin vistelse i London bor William med sin bror prins Harry i Clarence House. Men av förklarliga skäl vill nu så småningom hitta något eget. En talesman för William säger till dock till Hello:
– Prinsen har ännu inte tagit ställning i bostadsfrågan.

Minns Diana

Annons

Både prins William och prins Harry har av förklarliga skäl mycket personliga minnen av Kensington Palace, det var ju där de spenderade en stor del av sin tid under uppväxten. Än idag minns folket prinsessan Diana genom att hänga upp minnessaker och foton av henne på järnstaketet som omringar slottet.

Bröllopsdatum

Ett bröllopsdatum verkar också vara på gång för paret, prins William har enligt uppgifter i brittiska tidningar sagt att han skulle vilja gifta sig under den sista veckan i april. Men om detta inte skulle fungera har de även valt en, ännu okänd, dag under sommaren.

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL, Stella Pictures.

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Prins William och hans Kate flyttar kanske in i Dianas gamla hem”

 1. Isabella skriver: 22 november, 2010

  Kul om de flyttar in i Kensington Palace och på det viset hyllar prinsessan Diana. *jättefin gest från det blivande bröllopsparet*
  Vad man kan hoppas är att engelsmännen slipper betala 50 miljoner som vi svenska skattebetalare fått betala för Haga Slott.
  Jag tycker det är äckligt dyrt med tanke på att Sverige har så många hemlösa.


 2. Monica skriver: 23 november, 2010

  Låter som ett bra förslag att bo på Kensington Palace, men det är viktigt att skaffa sin egen prägel där.
  Jag håller med Isabella att det är fel att vanliga skattebetalare ska betala detta. De kungliga och adliga är ju skattebefriade – därför borde det finnas fonder eller liknande för sådant här. Eller betala ur egen ficka… (Har man en förmögenhet bakom sig så har man råd att betala boendet själv.)


 3. Gneta skriver: 23 november, 2010

  Ang Haga slott, så skall man ju också betänka att det inte ägs privat av kungafamiljen, de har bara dispositionsrätten..

  Ang Kensington Palace så är det ju inte bara Prinsessan Diana som bott där, även Prinsessan Margreth (drottningens syster) Hertigparet av Kent.. så alltså en ganska så frekvent använd bostad för kungliga släktingar…


 4. Anita Kuusela skriver: 23 november, 2010

  Vad glad Prinsens mamma skulle ha varit nu, men jag tror att hon är med ändå i tanken. Kan bara önska dem all lycka i världern och att dem skall ta hand om varandra.


 5. Emma_H skriver: 26 november, 2010

  Med tanke på att Haga slott fick säkerhetsutrustas för minst 16 miljoner innan V&D flyttade in, är det nog ett mkt bra val av Will & Kate att välja Kensington Palace som första gemensamma bostad då det är idag redan väl rustat för att hålla papparazzis på avstånd. KP var ingalunda endast C o Ds hem – De förfogade över lgh:rna 9+10. Övriga intill liggande lgh:r som idag bebos av släktingar: pr Harry, kusinen Zara Phillips, hertigparet av Gloucester, hertigparet av Kent och prinsparet Michael av Kent. Här kommer W&C få en lämplig bostadsstandard med tillgång till personal samt tilldelas en av de många vackra privata insyns-skyddade trädgårdarna varav en finns på taknivå. Mer centralt i London kan de ju inte bo.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar