Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prins William och Kate firar 7 år som gifta – vi minns bröllopsdagen!

29 apr, 2018, 09:30 
AvAmanda Lundin
Den 29 april 2011 ringde kyrkklockorna i Westminster Abbey för prins William och Catherine "Kate" Middleton. Det blev en dag i kärlekens tecken och en stor folkfest på Londons gator. Nu har det gått sju år och vi minns tillbaka till den underbara dagen!
Annons

Sju år har gått sedan den där vårdagen i april när prins William och Catherine “Kate” Middleton sa “ja” till varandra i storslagna Westminster Abbey inför världens ögon.

Klockan 11:00 lokal tid ekade ljudet av kyrkklockorna över Londons gator och bruden äntrade kyrkan tillsammans med sin pappa Michael Middleton, lillasystern- och brudtärnan Pippa samt de små brudnäbbarna. Längst fram stod prins William vänd med ryggen mot altargången och väntade nervöst tillsammans med lillebror Harry på sin framtida fru.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Catherine "Kate" Middleton kom till kyrkan tillsammans med pappa Michel Middleton och lillasyster Philippa "Pippa" Middleton. Brudklänningen kommer från Alexander McQueen och är designad av Sarah Burton.
Catherine “Kate” Middleton kom till kyrkan tillsammans med pappa Michel Middleton och lillasyster Philippa “Pippa” Middleton. Brudklänningen kommer från Alexander McQueen och är designad av Sarah Burton.
Inne i Westminster Abbey stod prins William nervöst och väntade med ryggen mot ingången. Prins Harry höll koll på när Kate äntrade kyrkan.
Inne i Westminster Abbey stod prins William nervöst och väntade. Prins Harry höll koll på när Kate äntrade kyrkan.
Annons
Prins William och Kate inne i kyrkan.
Över 1900 gäster var på plats och bevittnade vigseln av prins William och Catherine Middleton.

Efter drygt en timme lämnade prins William och hertiginnan Kate kyrkan hand i hand, som man och hustru – som hertigparet av Cambridge!

Annons
Nygifta prins William och hertiginnan Catherine "Kate" lämnar Webmister Abby som man och hustru.
Nygifta prins William och hertiginnan Catherine “Kate” lämnar Westminster Abbey som man och hustru.

Läs mer: Det här sa William och Kate till varandra när de visade upp bebisen

Första bilden på de nygifta!
Första bilden på de nygifta!

Bröllopet sågs av ungefär 36 miljoner människor världen över och på Londons gator var uppslutningen stor av folk som ville vara med och fira de nyblivna makarna.

Annons

Efter vigseln åkte prins William och hertiginnan Kate häst och vagn genom London till Buckingham Palace där drottning Elizabeth anordnat en mottagning.

Hertiginnan Kate och prins William åker häst och vagn.
Hertiginnan Kate och prins William åkte häst och vagn på Londons gator.
Hundratals människor som firar på Londons gator.
Det var många som ville vara med och fira deras bröllopsdag!
Hertiginnan Kate och prins William ser lyckliga ut. De vinkar till folket.
De strålade av lycka!

Väl framme på Buckingham Palace fick vi se prins William och hertiginnan Kate igen – nu på den stora balkongen! Strax innan klockan slagit halv två kom de ut på balkongen och vinkade glatt till alla som samlats utanför.

Annons
Hertiginnan Kate och prins William vinkar från balkongen på Buckingham Palace.
De firade med hela det brittiska folket!

De visade sin kärlek öppet och kysstes två gånger, innan de gick in igen och fortsatte mottagningen. På eftermiddagen tog prins William med sin nyblivna fru på en biltur, där registreringsplåten löd “JU5T WED”. En bil som prins Charles fick av drottning Elizabeth på sin 21-årsdag.

Hertiginnan Kate och prins William kysser varandra på balkongen på Buckingham Palace.
Hurra för brudparet!

På kvällen bjöd prins Charles in till bröllopsmiddag på Buckingham Palace och därefter blev det en storslagen fest. Sångerskan Ellie Goulding stod för stämmorna under kvällen och sjöng bland annat “Your Song” när prins William och Kate dansade sin första dans som man och hustru. Festen höll på in på småtimmarna och avslutades vid tre på morgonen med ett litet fyrverkeri.

Foto: IBL, Stella Pictures

Annons