Prins William och Kate Middleton gifter sig 2012

Prins William och Kate Middleton gifter sig 2012

Enligt engelska tidningar är nu bröllopet mellan prins William och Kate Middleton på planeringsstadiet och kommer att stå 2012 – samma år som "Wills" fyller 30, och som är det år han själv sagt att han troligast kommer att gifta sig.

 

 

Prins William och Kate Middleton har dejtat i 6 år och nu pratas det öppet på Buckingham Palace om ett datum för deras kommande bröllop. 2012 är det dags – samma år som prins William fyller 30, sommar-OS i London äger rum och, inte minst, drottning Elizabeths stora diamant-jubileum.

Ingen brådska

Kungliga källor har meddelat Daily Mail att 2012 är året det pratas om på Buckingham Palace, även om inget är ristat i sten ännu.

– William har ingen brådska att gifta sig så det är mycket möjligt att det blir 2012, och det faktum att det är detta datum som diskuteras mellan några få invigda betyder att bollen nu har satts i rullning, säger källorna.

Talesmannen för Clarence House, där både prins William och prins Harry bor, ville inte lämna några kommentarer.

Vill hinna jobba lite

Drottning Elizabeth har för avsikt att 2012 lämna över flera av sina kungliga åtaganden till sina barn och även till prinsarna William och Harry. Prins William avslutar sin pilotkurs hos Royal Air Force nästa höst och han vill hinna arbeta lite som sök- och räddningspilot innan han gifter sig och får ta på sig ett större kungligt ansvar.

Sedan måste han förstås fria till Kate också innan det kan bli något bröllop av…

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures