Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins William om hjärtefrågan: "En tragedi"

19 nov, 2017, 10:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Prinsen vill minska nätmobbning.
Annons

Nu gör han som prins Carl Philip och prinsessan Sofia – tar ett krafttag emot mobbning på nätet. Prins William har i veckan mött företrädare för Facebook, Twitter, Youtube, Snapchat och Google för att kunna komma på bra lösningar för att stoppa den ökande nätmobbningen bland barn över världen. Prinsen har också lanserat en kampanj, “Stop, Speak, Support” som ska arbeta vidare med frågorna.

Vi kan också se prinsen berätta om hur han själv upplevt vad som kan hända om man inte tar nätmobbningen på allvar.

– Jag mötte många ungdomar som mådde väldigt illa under min tid som ambulanspilot, säger han i en av filmerna som brittiska hovet lagt ut.

Han har också träffat flera ungdomar som försökt ta sina liv efter att ha blivit hotade på nätet, bland annat Chloe som försökte ta sitt liv bara 13 år gammal.

Annons

– Det är så ledsamt att höra vad du har gått igenom, det är en mänsklig tragedi som vi nu måste tala om.

Prins William berättade också att han först uppmärksammat problemen sedan han själv blivit pappa till prins George och prinsessan Charlotte, snart också med sitt och Kates tredje barn som väntas komma i början på nästa år.

– Som förälder kan jag nu se den fasa och ilska som måste finnas hos de föräldrar som förlorat ett barn genom självmord, på grund av mobbning, säger prins William.

Som sagt, även i Sverige har ju prins Carl Philip och prinsessan Sofia arbetat med frågan, I samband med deras bröllop 2015 bildades Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse där man arbetar med att motverka mobbning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Foto: IBL  

Annons