Prins William om hjärtefrågan: "En tragedi"

Prinsen vill minska nätmobbning.

Nu gör han som prins Carl Philip och prinsessan Sofia – tar ett krafttag emot mobbning på nätet. Prins William har i veckan mött företrädare för Facebook, Twitter, Youtube, Snapchat och Google för att kunna komma på bra lösningar för att stoppa den ökande nätmobbningen bland barn över världen. Prinsen har också lanserat en kampanj, “Stop, Speak, Support” som ska arbeta vidare med frågorna.

Läs mer: Prins William om sina sömnproblem: “Lite orolig”

Vi kan också se prinsen berätta om hur han själv upplevt vad som kan hända om man inte tar nätmobbningen på allvar.

– Jag mötte många ungdomar som mådde väldigt illa under min tid som ambulanspilot, säger han i en av filmerna som brittiska hovet lagt ut.

Läs mer: Prins William får utlopp för hjärtefrågan i ny video

Han har också träffat flera ungdomar som försökt ta sina liv efter att ha blivit hotade på nätet, bland annat Chloe som försökte ta sitt liv bara 13 år gammal.

– Det är så ledsamt att höra vad du har gått igenom, det är en mänsklig tragedi som vi nu måste tala om.

Läs mer:  Nu berättar Kate hur prins William var som nybliven pappa

Prins William berättade också att han först uppmärksammat problemen sedan han själv blivit pappa till prins George och prinsessan Charlotte, snart också med sitt och Kates tredje barn som väntas komma i början på nästa år.

– Som förälder kan jag nu se den fasa och ilska som måste finnas hos de föräldrar som förlorat ett barn genom självmord, på grund av mobbning, säger prins William.

Som sagt, även i Sverige har ju prins Carl Philip och prinsessan Sofia arbetat med frågan, I samband med deras bröllop 2015 bildades Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse där man arbetar med att motverka mobbning.

Läs mer: Då kommer Kate och Williams bebis

Foto: IBL