Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins William ställer in resa – efter beskedet om cancersjuka Kate

24 maj, 2024, 05:30 
Prins William och prinsessan Kate
Prins William ställer in resan – och ska nu vaka vid sin hustrus sida.
Annons

Prins William har en tung börda att bära. Hemma på Adelaide Cottage finns hustrun Kate, som kämpar med en svår cancerbehandling. Hovet kom nyligen med beskedet att vi kommer att få vänta på att få se prinsessan tillbaka i aktiv tjänst.

"Just nu behöver hon utrymme för sig själv, och en privat zon för att återfå hälsan. Hon kommer tillbaka till arbetet när hon har fått grönt ljus från läkarna", skrev hovet i ett uttalande.

Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”Brand logo
Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”

William ställer in resa – ska vara med sjuka Kate

Hennes make prins William är dock fortfarande en arbetande kunglighet, med en lång lista på plikter att genomföra. Men i dag, den 23 maj, kommer han att finnas vid Kates sida. Han har nämligen ställt in en planerad resa, rapporterar Hello Magazine.

Annons

I går meddelade nämligen premiärministern Rishi Sunak att Storbritannien kommer att hålla i parlamentsval den 4 juli.

Detta kommer att påverka hela den brittiska kungafamiljen. Så här säger hovet i ett uttalande:

– Efter premiärministerns beslut att kalla till val kommer kungafamiljen, i enighet med kutymen, skjuta upp alla tillställningar som skulle kunna stjäla uppmärksamhet från valkampanjen. Kungafamiljen vill förmedla sina ursäkter till alla som drabbas av detta, skriver hovet.

Williams besked om prinsessan Kate

Allt är dock inte struket. Kungafamiljen kommer fortfarande att delta när britterna firar att det gått 80 år sedan Dagen D, då de allierade styrkorna landsteg i Normandie och påbörjade den avgörande manövern för att störta Adolf Hitler och Nazi-Tyskland. En oerhört viktig dag för Storbritannien, som värdesätter sina veteraner.

Men William fick åka ensam till Scillyöarna tidigare under maj.

Där besökte han St. Mary’s Community Hospital på Scillyöarna och fick frågor om sin insjuknade hustru av pressen på plats.

– Hon mår bra. Tack för att ni frågar, sa William.

Annons