Prins William vill se sin pappa som kung

Prins William har sagt ifrån, han har ingen längtan att ta över efter drottning Elizabeth, det överlåter han med varm hand åt prins Charles.

Prins William har nu, enligt brittiska tidningar, tydligt sagt ifrån, han ser gärna sin pappa prins Charles ta över som kung den dag drottning Elizabeth inte längre kan eller orkar vara regent. Källor nära kungahuset har pratat med tidningen Telegraph:

Vet sin plats

– Prins William är väl medveten om spekulationerna och har blivit rejält hårdhudad. Han vet sin plats i kungafamiljen och ser sig själv som långt nere på karriärstegen. Han har heller inga ambitioner i nuläget ta några steg uppåt, säger källan.

Anledningen till dessa spekulationer är att prins William i vår kommer gifta sig med Kate Middleton och att det brittiska folket i en nygjord omröstning sagt sitt om vem de helt vill se som regent. Föga överraskande tycker britterna att det yngre paret, prins William och Kate skulle passa bättre än just prins Charles och hans Camilla. Men nu är det ju inte folket som bestämmer…

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press och Stella Pictures

Läs även:

Kate Middleton – den nya stilprinsessan››

Den 29 april blir det bröllop för Kate och William››

Drottning Elizabeth nöjd med resan trots makens lilla fadäs››

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: