Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Williams och Harrys hemliga organisation

26 nov, 2009, 10:32 
AvRed Aktionen
Storbritanniens partyprinsar, prins William och prins Harry håller för fullt på att bygga upp en organisation, men det är ingen hemlig grabbklubb det handlar om. Nej, en det är just nu hemlig välgörenhetsorganisation bland annat för utsatta och fattiga barn.
Annons

Storbritanniens prinsbröder William och Harry har i största hemlighet inrättat en välgörenhetsorganisation. Ett sexsiffrigt belopp, pengar de använt är en del från mamma prinsessan Dianas arv.

Stiftelsen ska hjälpa utsatta och fattiga barn men även sårade militärer.

Tjänstgjorde i Afghanistan

Prins Harry tjänstgjorde i Afghanistan i tio veckor förra året och även prins William har varit på besök i det konfliktdrabbade landet, och mamma Diana jobbade hårt för de fattiga barnen, en roll som bägge prinsarna nu tagit efter. Stiftelsen som ännu inte har ett namn kommer att skötas från deras kontor på St James’s palace i London.

Medvetna om deras starka profiler

En talesman från det kungliga slottet bekräftar att en välgörenhet är igång.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Prinsarna har alltid vetat att de tack vare sina roller och starka profiler kan göra gott med att ta initiativ i olika ändamål och uppmuntra andra att stödja dem.

Annons

Både prins William och prins Harry har insisterat på att detta ska vara ett livslångt åtagande och årligen kommer de själva att göra extra betalningar till stiftelsen.

Hur lång tid det tar tills denna välgörenhetsorganisation ska vara klar är ännu ej bestämt.

Av Anna Frödell

Foto: TT

Annons