Prinsbarnen klagar: Maten inte god nog

Prins George tycker inte alltid om maten Kate lagar.

Prins William avslöjar svårigheterna med att vara pappa.

Prins Williams barn växer upp vid nära den absoluta toppen av det brittiska klassamhället. Men även prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis har sina klagomål i livet.

William avslöjar nu att trots alla sina fördelar som förälder – gott om pengar, extra personal – har han ändå problem ibland med att göra barnen nöjda. Vid ett virtuellt besök till en välgörenhetsförening som prinsen engagerar sig i, började han prata om hur svårt det kan vara vid middagsbordet.

– Det beror på vad som står på bordet. Om föräldrarna serverar någonting som barnen älskar, så går middagsstunden som på räls. Men om du serverar någonting som de inte vill ha att göra med, då är det en helt annan historia, sa William enligt brittiska tidningen Express.

I Storbritannien har skolor stängt under coronaviruspandemin och William och Kate har precis som massor av andra föräldrar blivit tvungna att undervisa sina barn hemma.

Pandemin har även haft inverkan på brittiska kungafamiljen på andra sätt. Williams pappa prins Charles drabbades av covid-19 men repade sig till slut, som tur var.

Även William och Kates barn har varit nära att drabbas. Coronaviruset spreds tidigt på prins Georges och prinsessan Charlottes privatskola Thomas’s Battersea School i sydvästra London, och flera barn smittades.

Skolan gick då ut med följande uttalande:

”Som alla skolor tar vi mycket allvarligt på de potentiella riskerna som följer med spridningen av Covid-19 och vi följer regeringens instruktioner om förebyggande åtgärder. För närvarande har vi ett litet antal elever som har bedömts vara i riskzonen och de befinner sig för närvarande i sina hem, där de inväntar testresultaten.”