Prinsen bröt karantänen – nu är han smittad av corona!

Prins Joachim bröt mot karantänreglerna och gick på en privat fest.Nu har han smittats av coronaviruset.

Coronaviruset har slagit hårt mot vår sköra värld – och inte heller kungligheterna har varit förskonade. Prins Charles av England och furst Albert av Monaco har båda testat positivt för viruset. Dessutom har två spanska kungligheter från klanen Bourbon-Parma avlidit i sviterna av covid-19.

Nu har vi ännu en kunglighet att föra till listan av smittade: prins Joachim av Belgien, systerson till kung Philippe. Men i hans fall känner folket både sympati och irration.

Kunglighet smittad av corona

Prins Joachim jämte systern Maria Laura.

Prins Joachim jämte systern Maria Laura.

Det har nämligen visat sig att Joachim, som för närvarande befinner sig i Spanien, helt medvetet bröt mot de gällande restriktionerna. Den spanska tidningen El Confidencial skriver att Joachim besökte en privat fest i Cordoba i förra veckan.

I Spanien är folksamlingar på över femton person förbjudna för tillfället. Det struntade festprissarna i Cordoba i – och bjöd in sammanlagt 27 gäster.

Tvingas nu be om ursäkt

Alla 27 gäster har nu placerats i karantän och Joachim har dragit på sig ilska från både spanjorer och belgare. Han har dessutom tvingats att skicka ut en offentlig ursäkt via sin advokat.

– Jag ber om ursäkt för att jag inte respekterade karantänsreglerna under min resa. I dessa svåra tider ville jag inte provocera någon. Jag ångrar mig verkligen och accepterar alla konsekvenser, säger Joachim.

Det har inte rapporterats vilka symptom som Joachim, 28, visat prov på. Han är på plats nummer tio i den belgiska tronföljden.