Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsen gripen i gryningsräd – på sitt jaktslott

07 dec, 2022, 09:03 

”Prins Heinrich III” gripen i jätterazzia i Tyskland.

Annons
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Under onsdagsmorgonen genomförde tyska myndigheter en jätterazzia mot medlemmar i högerextrema Reichsbürger-rörelsen. Specialstyrkor slog till på flera platser i Tyskland och upp emot 3000 poliser ska ha deltagit under räden.

Enligt tyska tidningen Der Spiegel greps 25 personer i samband med razzian, misstänkta för att ha planerat en attack mot det tyska parlamentet i syfte att störta demokratin och återupprätta det tyska kejsarriket.

En 71-årig adelsman, känd som prins Heinrich XIII, ska vara en av de misstänkta. Myndigheter misstänker att statskuppen planerats i hans jaktslott i Saaldorf an der Saale i södra Tyskland.

Annons
Specialstyrkor slog till mot flera delstater i Tyskland
3000 poliser deltog i jätterazzian som inträffade i Tyskland under onsdagsmorgonen.

Slog till i elva tyska delstater

Åklagare uppger för tyska Die Welle att rörelsen planerade att göra prins Heinrich XIII till Tysklands nya ledare efter att Berlins regering störtats. Tidningen skriver att han även hade tagit ”kontakt med ryska företrädare för att upprätta ett nytt statsskick".

Enligt federala åklagare slog polisen till i elva av landets 16 delstater. Bland annat ska byggnader som tillhört tyska militära specialstyrkan Kommando Spezialkräfte, som tidigare utretts för kopplingar till extremhögern, genomsökts.

Foto: TT/Twitter

Annons