Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsen i megaskandal – slog till en polis

21 mar, 2021, 08:00 
Prinsen ska ha varit berusad och slagit en polis som tillkallats till hemmet.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 11?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 11?

Prins Ernst August, som är barnbarnsbarn till sista tyska kejsaren Wilhelm II, har haft en lång tid av skandaler bakom sig och nu är det dags att möta konsekvenserna för en av de senaste, rapporterar OÖ Nachtrichten.

Det var i juli förra året som en obehaglig scen utspelade sig förra veckan i huset Hannover, då polis fick tillkallas mitt i natten och fysiskt övermanna prinsessan Carolines man, Ernst August, rapporterade spanska tidningen Hola.

Enligt tidningen var det Caroline som ringde polisen mitt i natten under onsdagen förra veckan och sa att maken, som hon är separerad från, ”behövde omedelbar hjälp”.

Prins Ernst August av Hannover var förut gift med Caroline

Polisen ska ha anlänt 20 minuter senare, och enligt uppgifter ska prinsen då ha varit ”extremt aggressiv och attackerat dem fysiskt”. Han ska ha hotat polisen med en kniv, som en av dem sedan slog ur handen på honom och tacklade honom till golvet. Han ska sedan ha slagit till en polis i ansiktet.

Annons

Prins Ernst August vill inte medverka

Enligt åklagarmyndigheten agerade prinsen under påverkan av alkohol och droger, och åtalas därför för att ha ”försatt sig själv i en situation där han tappade sitt omdöme” i domstolen i staden Wels i Österrike. Annars skulle anklagelserna vara motstånd mot statlig myndighet, allvarlig kroppsskada, farliga hot, egendomsskador och tvång.

Han försvaras av sin advokat, som menar att prinsens åtal handlar om fördomar.

"Vår klient utsätts för massiva mediefördomar, som knappast tillåter en rättvis rättegång och som han personligen inte vill bidra till", säger hans advokat Malte Berlin enligt tidningen.

Annons