Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsen slängs ut från slottet – efter oacceptabla beteendet

29 dec, 2022, 15:00 

Kung Charles kastar ut prins Andrew.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I flera år har det stormat ordentligt kring prins Andrew. Redan 2019 blev han av med sina kungliga uppdrag, efter att hans relation med avlidne sexbrottslingen Jeffrey Epstein kommit upp till ytan.

Prinsen slängs ut från slottet – efter oacceptabla beteendetBrand logo
Prinsen slängs ut från slottet – efter oacceptabla beteendet

Amerikanskan Virginia Roberts Giuffre anklagade också prins Andrew för att ha förgripit sig på henne vid tre tillfällen när hon var 17 år gammal. Själv har han nekat till anklagelserna.

Som ett resultat av skandalen blev han av med sina kungliga titlar. I ett pressmeddelande från Buckingham Palace stod det att prins Andrew fattat beslutet i samråd med drottning Elizabeth.

Annons
Prins Andrew lämnar Buckingham Palace
Prins Andrew blev av med sina kungliga titlar efter sexskandalen.

Andrews tårar efter mötet med Charles

I somras kom uppgifter om att Andrew försökte ta sig tillbaka in i värmen. Enligt The Sun var han mån om att få tillbaka sina hederstitlar och återgå till sina kungliga uppdrag.

Andrew uppges även ha börjat gråta under ett möte med Kung Charles, när det kom fram att det var helt uteslutet att han skulle få återvända.

– Andrew blev helt tagen på sängen, han känner sig helt bestulen. Han trodde alltid att det fanns en väg tillbaka, sa en källa till Daily Mail.

Annons

Andrew kastas ut från Buckingham Palace

Nej, någon väg tillbaka fanns det inte. Nu har prins Andrew kastats ut från Buckingham Palace och hans kontor har stängts ner.

All personal som jobbat för Andrew sägs upp och han förlorar även livvakterna som ingår i apanaget.

– Kungen har gjort det tydligt. Han (Andrew reds anm.) utför inga kungliga uppdrag. Han får klara sig på egen hand, säger en källa till The Sun.

Kung Charles
Kung Charles har kastat ut prins Andrew från Buckingham Palace.

Foto: TT

Annons