Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsens beteende väcker reaktioner: "Det är såklart inget som Oscar sysslar med..."

06 mar, 2024, 19:00 
Prins Oscar
Prins Oscars beteende ute bland folk väcker starka reaktioner.
Annons

Prins Daniel älskar verkligen sitt AIK. Och han gör sitt yttersta för att hans barn också ska smittas av kärleken.

Daniel och vännen Patrik Vrbanc var på plats på Tele 2 Arena när AIK gjorde upp med Gefle i Svenska cupen. Prins Oscar var också där, och det märktes tydligt att han inte blivit dittvingad – den lille prinsen är en lika engagerad supporter som sin pappa.

Victorias härliga Mello-avslöjande med Estelle & Oscar!Brand logo
Victorias härliga Mello-avslöjande med Estelle & Oscar!

Prins Oscar väcker reaktioner med sitt beteende

En specifik bild har spritt extra stor glädje i AIK:s supporterled. På den ser man Oscar bete sig som en typisk fotbollsälskare: han har ett brett leende och näven höjd i luften.

”Prins Oscar, snart på Norra Ungdom eller!?”, skriver Mathias Johansson, som jobbar som så kallad Supporter Liaision Officer för AIK, och refererar till en specifik läktarsektion för yngre supportrar.

Annons

”Haha vilken stjärna lille prins Oscar är. Står där med sin lilla Stone Island-hoodie på läktaren igår och gormar, väldigt bra uppfostran, Daniel”, skriver en annan supporter.

”Prins Oscar. Top lad!”, skriver en tredje.

”Sveriges prins kommer vi nog få se väldigt aktiv på Norra Stå om bara några år”, skriver en fjärde.

Prins Oscar bär speciellt tröja: "Förväntas att..."

Just att Oscar bär en Stone Island-tröja är något som flera reagerar på. Det är ett märke med en lång historia inom supporterkulturen, berättar en supporterprofil som Svensk Dam har varit i kontakt med.

– Stone Island-märket, eller ”badgen” som man brukar säga, är en symbol i supportermiljön. På senare år har märket blivit populärt och även många utanför huliganmiljön använder Stone Island, men i vissa kretsar är märket något som du förväntas stå upp för genom att slåss, säger supportern till Svensk Dam.

– Det är såklart inget som Oscar sysslar med, men om en huligan går in på en bar, och ser en annan man med badge kan det förekomma att han får frågan om han ”kör”, det vill säga slåss. Om svaret är nej, så kommer han förmodligen få motfrågan ”varför har du badge/Stone Island på dig då?” Men som sagt, nu säljs tröjor med märket lite överallt.

Annons