Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Aiko förd till sjukhus med lunginflammation

05 nov, 2011, 09:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Efter flera dagar med hög feber och hosta kördes prinsessan Aiko till sjukhuset av sin mamma. Där lades hon in och fick antibiotika, hur länge hon måste stanna vet man ännu inte.

Oron är stor i det kejserliga hovet i Japan, kronprinsparets enda dotter Aiko, 9, har lagts in på sjukhus med lunginflammation. En mild variant, säger en talesman för hovet, men hon behöver ständig övervakning.

Annons

Hög feber

Det var i tisdags som mamma, kronprinsessan Masako, åkte in med sin dotter till sjukhuset. Aiko hade haft runt 39 graders feber i flera dagar och hostan ville inte ge med sig. Läkarna beordrade antibiotika och sängläge de närmaste dagarna. Snabbt trollades en extrasäng fram på sjukhuset där Masako kunde övernatta.

Föräldrarnas ögonsten

Aiko är kronprinsparet Naruhitos och Masakos enda barn, som föddes först sju år efter bröllopet. Hon är förstås föräldrarnas ögonsten och det är första gången hon är så sjuk att hon måste vårdas på sjukhus.

– Hur länge prinsessan behöver stanna på sjukhuset kan vi ännu inte säga, säger hovets talesman till media.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: All Over Pictures, Stella Pictures.

Läs även:

Annons