Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan akut inlagd på sjukhus – fick en blodpropp i hjärnan

04 mar, 2024, 20:30 
Japanska kungafamiljen
Prinsessan har lagts in akut på sjukhus efter att ha drabbats av en blodpropp.
Annons

Prinsessan Yuriko är något av en nationalklenod i Japan. Hon var gift med kejsare Akihitos farbror prins Mikasa i hela 75 år, innan han avled 2016.

Nu rapporterar Japan Times att Yuriko har åkt in på sjukhus akut efter att ha drabbats av både en blodpropp och lunginflammation. 100-åringen vårdas just nu på St. Luke's International Hospital i Tokyo.

Avslöjar: Madeleines & Chris nya bakslag med lyxvillan • Så ska svårt sjuke Harald komma hem igen • Bisarra spekulationerna om Kate – 3 kungliga snackisar från vecka 9!Brand logo
Avslöjar: Madeleines & Chris nya bakslag med lyxvillan • Så ska svårt sjuke Harald komma hem igen • Bisarra spekulationerna om Kate – 3 kungliga snackisar från vecka 9!

Prinsessan inlagd akut efter blodpropp

Enligt Japan Times fick Yuriko hämtas med ambulans efter att ha haft svårigheter att röra sin högra hand och sitt högra ben. Hon drabbades också av våldsamma hostattacker.

Hon lades in på sjukhusets intensivvårdsavdelning och fick dropp.

Det här är inte första gången som prinsessan lider av hälsoproblem, vilket får ses som något av en självklarhet för en person som passerat 100-strecket. För tre år sedan lades hon akut efter att ha fått problem med hjärtrytmen. Året fick hon lunginflammation, som sedan utvecklades till hjärtsvikt.

Annons

"Hon är en levande länk till det historiska arvet"

Nyhetssajten BNN har skrivit en fin sammanfattning av Yurikos betydelse för Japan.

"Som kejsar Akihitos faster förkroppsligar hon en levande länk till den japanska monarkins historiska och kulturella arv. Hennes hälsa och välmående är av intresse inte bara för den närmaste familjen, men för alla i Japan och runtom i världen som håller den japanska kejsarfamiljen högt", skriver BNN.

Vår egen kungafamilj har en varm och nära relation med den japanska kejsarfamiljen. Det demonstrerades inte minst 2017, när kronprinsessan Victoria gästade det kejserliga palatset i Tokyo.

Annons