Prinsessan Anne talar ut – kritiserar Harry och Meghan öppet

Anne verkar ha åsikter om hur Meghan sköter sitt.

Prinsessan Anne gör sällan intervjuer.Men nu har hon tagit bladet från munnen – och riktat kritik mot Meghan Markle.

Meghan Markle och prins Harry har väckt väldigt starka känslor i och med sitt beslut att hänga av sig sina kungliga plikter. Många har hyllat dem och lyft fram detta som ett modigt, självständigt och genomtänkt agerande. Andra har varit desto mer kritiska.

Prinsessan Anne, dotter till drottning Elizabeth och prins Philip, syster till prins Charles, uttalar sig väldigt sällan i pressen. Nu har hon gjort en stor intervju med tidningen Vanity Fair, med anledning av att hon fyller 70 i sommar.

Prinsessan Anne kritiserar Meghan Markle

Anne verkar ha åsikter om hur Meghan sköter sitt.

I intervjun rättfärdigar hon sin livsstil, som i mångt och mycket går ut på att hålla en låg profil. Men hon riktar också en känga, utan att nämna några namn, till den yngre generationen kungligheter, som tar större plats i offentligheten.

– Jag tror inte att den här yngre generationen förstår vad jag gjorde i det förflutna och det stämmer, eller hur? Man tittar sällan på den föregående generationer och säger: “Aha, du gjorde så?” Eller “Dit åkte du alltså?”. Nuförtiden är man mycket mer inriktad på att “Åh, vi gör det på ett nytt sätt”. Och då känner jag: “Snälla, försök inte uppfinna hjulet på nytt. Vi har redan varit där och gjort det där. Vissa av de här sakerna fungerar inte. Ni kanske måste gå tillbaka till grunderna”, säger Anne.

Men trots att Anne till viss del skyr rampljuset, så har hon aldrig hemfallit till ett inaktivt liv utan intressen. Alla som följt henne genom åren vet att hon brinner för sitt välgörenhetsarbete. Faktum är att hon är beskyddare för över 200 organisationer. Hon föredrar bara att synas på ett annat sätt än exempelvis Kate Middleton och Meghan Markle.

Så mår prinsessan Anne just nu

Och hon fortsätter jobba vidare, trots att hon har passerat pensionsåldern.

– De flesta skulle säga att vi har tur som har möjligheten, för man vill inte bara sluta. Det är till stor del upp till organisationerna man jobbar med och huruvida de känner att man fortfarande är relevant, säger Anne.

Anne har två starka förebilder i det här avseendet: pappa Philip och mamma Elizabeth.
– Jag måste erkänna att de fortsatte arbeta mycket längre än vad jag hade tänkt mig för mig själv, men vi får se, säger Anne.