Prinsessan Annes kidnappningsförsök i The Crown

Spekulationerna om prinsessan Anne i The Crown

Succéserien The Crown kommer tillbaka för sin tredje säsong – och redan nu spekuleras det om handlingen:Kommer kidnappningsförsöket av prinsessan Anne över huvud taget med i serien?

Grattis, alla rojalister och serieslukare! Snart kommer nämligen den efterlängtade tredje säsongen av Netflix-serien The Crown.

Och det som många nu spekulerar i på nätet är en dramatisk del i handlingen.

Den här säsongen ligger fokus på drottningen och prins Philips barn: prins Charles och prinsessan Anne under deras yngre vuxna liv.

Prinsessan Anne i fokus i nya säsongen av The Crown

Prinsessan Annes yngre vuxna liv står i fokus i tredje säsongen av The Crown.

Producenterna har under både säsong ett och två valt att fokusera på de större händelserna inom den brittiska kungliga familjen. Det är alltså därför som spekulationerna redan är i full spinn.

Prinsessan Anne nära att bli kidnappad

Frågan många ställer sig är om vi kommer att få se det dramatiska kidnappningsförsöket av prinsessan Anne.

När hon och prins Charles var på väg tillbaka till Buckingham Palace 1974, efter ett välgörenhetsevent, blev de stoppade av en bil som stannade framför deras. Ian Ball försökte kidnappa prinsessan under pistolhot. Annes privata polis, som var hennes livvakt, räddade hennes liv genom att täcka henne. Han, chauffören, en polisman och en journalist träffades av Ian Balls skott. De fördes till sjukhus där de vårdades – och överlevde. De belönades senare av drottningen för deras hjälteinsats.

Prinsessan Anne på sjukhuset

Prinsessan Anne besöker inspektör James Baton på sjukhuset 1974 efter kidnappningsförsöket mot Anne.

– Han öppnade dörren och vi hade en dispyt huruvida jag skulle följa med honom eller inte. Han sa att jag måste följa med, men jag minns inte varför… Jag sa att jag inte ville. Jag var uppriktigt ärlig eftersom jag trodde att det vore dumt att vara otrevlig just då och vi hade en lågmäld diskussion om det faktum att jag inte skulle åka någonstans, har prinsessan Anne sagt om dramat på 1980-talet.

Då har tredje säsongen av The Crown premiär

Netflix har tidigare bekräftat att Charles framtida fruar, Diana Spencer och Camilla Parker-Bowles introduceras i serien, rapporterar sajten Hellomagazine.

På inspelning av The Crown säsong 3

Olivia Colman, Marion Bailey, Tobias Menzies och Erin Doherty på inspelningen av tredje säsongen av The Crown.

I rollerna får vi se bland andra Olivia Colman spelar drottning Elizabeth II (tar över rollen efter Claire Foy), Helena Bonham Carter som prinsessan Margaret, Tobias Menzies som prins Philip (tar över rollen efter Matt Smith), Josh O’Connor som prins Charles och Erin Doherty spelar prinsessan Anne.

The Crown säsong 3 har premiär den 17 november.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: