Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prinsessan Annes rörande ord till dottern Zara – 17 år efter händelsen

29 jun, 2023, 15:06 

Prinsessan Anne kunde inte låta bli att bli lite nostalgisk.

Annons

För alla hästälskande människor är de årliga tävlingarna i tyska Aachen ett viktigt evenemang, och det finns många hästälskare bland kungligheterna.

5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbokBrand logo
5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbok

Varje år presenteras tävlingarna tillsammans med ett partnerland och när det var Sverige som var temat år 2016 var självaste drottning Silvia där och invigde hela kalaset.

I år har turen kommit till Storbritannien och vem höll inte i invigningen om inte prinsessan Anne, som själv är och har varit en skicklig ryttare som tävlat på hög nivå i fälttävlan.

Annons
Prinsessan Anne har alltid trivts bland hästar och är själv en skicklig ryttare.

När hon intog scenen kunde hon såklart inte låta bli att skicka en passning till sin dotter Zara Tindal, som tog VM-guld i fälttävlan i just Aachen år 2006.

”Det är verkligen ett nöje att vara tillbaka i Aachen ikväll. Det var såklart ännu mer spänt förra gången jag var här och tittade på min dotter när hon tävlade den sista banhoppningsrundan innan hon blev världsmästare.” säger Anne i sitt inledande tal.

”Det här är betydligt lättare” säger Anne och får högljudda applåder.

Annons

Prinsessan Anne passade även på att visa upp sina språkkunskaper när hon höll den avslutande delen av talet på felfri tyska.

Dressyrryttaren Charlotte Dujardin är tillbaka på tävlingsbanorna efter att ha fått en liten dotter för några månader sedan.

Efter att invigningen var avklarad besökte prinsessan stallarna och passade på att ta en pratstund med de ryttare som representerar Storbritannien vid årets tävlingar.

Ben Maher är en av Strobritanniens mest framgångsrika hoppryttare.
Annons