JUST NU: Prinsessan Beatrices bröllop ställs in

Drottning elizabeth stoppar prinsessan beatrice bröllopsplaner

Brittiska hovet meddelar nu att prinsessan Beatrices stora bröllop har ställts in – anledningen är coronaviruset.

Vårens stora kungliga bröllop har blåsts av Den 29 maj skulle prinsessan Beatrice ha gift sig med brittisk-italienske Edoardo Mapelli Mozzi i The Chapel Royal på St James’s Palace i centrala London. 150 gäster skulle ha närvarat under vigseln och 300 på bröllopsfesten – men nu är hela detta stora bröllop stoppat. Och anledningen är givetvis corona-pandemin:

– Prinsessan Beatrice och Mr Mapelli Mozzi ser väldigt mycket fram emot att gifta sig, men de är också mycket medvetna om behovet av att undvika onödiga risker, både när det gäller äldre familjemedlemmar och stora sammankomster. I linje med regeringens direktiv kring coronaviruset kommer de därför att överväga ett mindre privat bröllop, meddelar det brittiska hovet.

Prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi.

Deppigt läge för Beatrice och Edoardo.

Prinsessan Beatrice, 31, och hennes fästman Edoardo Mapelli Mozzi, 36, hade helt enkelt inget annat val. Hans släkt skulle ha kommit inflygande från Italien – det land som är helt knockat av coronaviruset. Samtidigt som två sköra personer ur den mest drabbade riskgruppen, drottning Elizabeth, 93, och prins Philip, 98, skulle ha stått överst på den kungliga gästlistan. Det säger sig själv att detta inte gick.

Prinsessan Beatrice drottning Elizabeth och prins Philip

Prinsessan Beatrice är ju förstås angelägen om att farmor drottningen ska kunna komma, och allt talar ju för att coronaviruset fortfarande kommer att härja i maj.

– Beatrice och Edo är väldigt ledsna. Men de är ju helt på det klara med att andra människor har drabbats mycket hårdare än dem, och de tar ändå detta med ro, säger en uppgiftslämnare till The Sun.

Prinsessan Beatrices inställda bröllop

St James's Palace i London.

St James’s Palace i London.

Enligt den kommuniké som brittiska hovet gick ut med tidigare i år så var planen att Beatrices och Edoardos bröllop skulle hållas i det kungliga kapellet på St James’s Palace i centrala fredagen den 29 maj. Efter vigseln skulle drottning Elizabeth sedan ha givit en mottagning för 300 gäster i sin trädgård på Buckingham Palace.

Beatrice och  förlovade sig i Italien i september 2019.

Beatrice och  förlovade sig i Italien i september 2019.

Foto: TT.