Prinsessan Beatrice öppnar upp sig i ny intervju

prinsessan beatrice

I dag skulle prinsessan Beatrice ha gift sig med sin älskade Edoardo Mapelli Mozzi. Men bröllopet fick ställas in och besvikelsen bland britterna är enorm.

Det blev ingen brittisk bröllopsyra i år. I dag skulle drottning Elizabeths barnbarn, prinsessan Beatrice, ha sagt ja till fästmannen Edoardo Mapelli Mozzi.

Men så kom coronaviruset och satte stopp för det här typen av festligheter. Bröllopet fick skjutas på framtiden och den där positiva energin, som det brittiska kungahuset verkligen behöver, uteblev. Det senaste året har ju kunga-rubrikerna dominerats av prins Andrews skandalintervju med BBC och så förstås – “Megxit”.

Prinsessan Beatrice fick ställa in bröllopet

Prinsessan Beatrice och “Edo” har inte kommenterat besvikelsen särskilt detaljerat. Därför spetsade britterna förstås öronen när det blev känt att bruden skulle göra en tv-intervju. Men istället för att prata om sin inställda vigseln så valde Beatrice att lyfta ett ämne som ligger henne väldigt varmt om hjärtat.

Intervjun gjorde nämligen för att stötta välgörenhetsorganisationen Made By Dyslexia och på deras Youtube-kanal öppnar prinsessan upp sig och berättar om sina egna läs– och skrivsvårigheter.

– Jag kände att jag inte räckte till. Alla mina kompisar låg väldigt mycket längre fram i skolböckerna. Det var tufft. Men jag var också priviligerad nog att gå i en skola som var väldigt omhändertagen, samtidigt är det vissa svåra händelser inuti klassrummet som verkligen har definierat mig, berättar Beatrice.

Vem är Edoardo Mapelli Mozzi?

Bröllopet mellan Bea och Edo får vänta..

Den blivande brudgummen Edoardo, 36, har en treårig son, Christopher ”Woolfie” Woolf, med arkitekten Dara Huang. Själv är Edoardo son till den italienske greven Alessandro Mapelli-Mozzi och brittiska societetsladyn Nicola Williams-Ellis som har umgåtts i utkanten av brittiska kungafamiljen i många år: Edoardos lillebror Alby, 28, är faktiskt gudson till Fergie, prinsessan Beatrices skandalomsusade mamma!