Prinsessan Beatrices mardröm: ”Får bara bjuda två på bröllopet”

Drottning elizabeth stoppar prinsessan beatrice bröllopsplaner
Prinsessan Beatrices stora dag har blivit ”bröllopet från helvetet”: Efter det nya coronabeslutet får hon bara bjuda två personer...
Annons

Här står hon: brittiska kungafamiljens mest olycksdrabbade brud. Först skulle hon ha 800 gäster. Sen fick hon byta kyrka och skala ner till 150, på grund av skandalen kring pappa prins Andrew, 60. Och nu har prinsessan Beatrice, 31, ställts inför nästa mardrömsval:

Annons

Antingen skjuta upp hela bröllopet till år 2021. Eller bara bjuda två(!) personer. Det betyder en var på gästlistan för henne och brudgummen Edoardo Mapelli Mozzi. Så ska Beatrice i så fall bjuda mamma Fergie, men inte syrran Eugenie? Och hur göra med farmor drottningen?

Prinsessan Beatrice och drottning Elizabeth.
Beatrice med farmor.
Annons

Möjligen ett lyxproblem i dessa coronatider när så mycket handlar om liv och död. Men ändå.

Så nu är det pest eller kolera som gäller för drottning Elizabeths barnbarn. Och det beror alltså på de brittiska myndigheternas senaste stenhårda corona-restriktion: Bröllopssällskap på mer än fem personer är inte längre tillåtna. Vilket betyder brudparet, prästen och två vittnen. Punkt.

Alternativet för prinsessan Beatrice och hennes brittisk-italienske brudgum skulle i så fall vara att ordna en gigantisk bröllopsfest i efterhand, skriver brittiska medier. Men nu ser det alltså ut som Beatrice ger upp och lägger ner härligheten i ett helt år.

Prinsessan Beatrices inställda bröllop

Förlovningsbilden på prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi.
Förlovningsbilden på prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi.
Annons

Prinsessan Beatrices bröllop med med brittisk-italienske Edoardo Mapelli Mozzi skulle ha ägt rum den 29 maj i The Chapel Royal på St James’s Palace i centrala London. 150 gäster skulle ha närvarat under vigseln och 300 på bröllopsfesten – men nu är hela detta stora bröllop stoppat. Och anledningen är givetvis corona-pandemin.

Foto: TT.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Prinsessan Beatrices mardröm: ”Får bara bjuda två på bröllopet””

 1. Anna skriver: 26 mars, 2020

  So what?!?!? Och var finns nyhetsvärdet i detta…en person som i dag väl är nummer 13 eller 14 eller ännu lägre i tronföljden och som absolut aldrig någonsin kommer att ha någon som helst offentlig roll eller uppgift i framtiden…ska hon få ett ståndsmässigt bröllop med polisbevakning och tärnor och allt som tänkas kan bara för att hon är barnbarn till en monark…?! I så fall är det dags att modernisera monarkin på fler sätt än ett.
  Tronföljden urvattnas ju mer och mer ju fler tronarvingar som föds…på gott och ont för dem som flyttas längre och längre ned för varje person som föds över deras rang. Vissa ser det som en välsignelse och skapar egna liv…andra klamrar sig fast vid traditionerna, åtminstone när det passar dem.


  1. Birthe Vejrum skriver: 26 mars, 2020

   Anna – de er faktisk nr. 9 og 10 i tronfølgen lige nu. Og Beatrice er på tale til at rykke ind nu her under Corona krisen, til en eller anden post i det indviklede engelske system ved/i Dronningens og Prins Charles fravær.


 2. Inabeaglepack.dk skriver: 26 mars, 2020

  Beatrice er jo ikke den eneste der skal giftes i disse tider. Alt er aflyst i England – bryllupper, barnedåb, fødselsdage mv. undtaget er begravelser som stadig må foregå.


 3. Midnattsol skriver: 26 mars, 2020

  Spring, Bea, spring, medan du kan! Denne Mapelli Mozzi är ingen att lita på..


 4. ananas skriver: 26 mars, 2020

  Rekommenderar redaktionen att söka på nätet efter synonymer till ordet bakslag.


 5. Måntand skriver: 26 mars, 2020

  Anna: så därför ska hon nöja sig med 5 personers bröllop? Hon ska väl ändå ha ett bröllop som hon och den blivande maken är nöjda med..hur det än är med tronföljd osv så är det ju trist att något man planerat för skjuts till framtiden nu i dessa tider. Menar att det är tråkigt för alla…

  Jag känner spontant att varför vänta ett år? Kan dom inte ha ett höstbröllop eller t.o.m. vinterbröllop?


  1. Birthe Vejrum skriver: 27 mars, 2020

   Eller simpelthen gifte sig på rådhuset nu ( borgeligt bryllup) og så tage den kirkelige vielse senere med al den nødvendige festivitas?


 6. ananas skriver: 27 mars, 2020

  Man gifter sig väl inte för festens skull?


 7. EwaW skriver: 27 mars, 2020

  ananas
  Håller helt med dig.


 8. Birthe Vejrum skriver: 30 mars, 2020

  Vores statsminister, Mette Frederiksen, har også planlagt et sommerbryllup, der nu hænger i en tynd tråd.
  Brylluppet var faktisk planlagt til sidste sommer, men så skulle der være valg…!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar