Prinsessan Beatrices mardröm: ”Får bara bjuda två på bröllopet”

Drottning elizabeth stoppar prinsessan beatrice bröllopsplaner

Prinsessan Beatrices stora dag har blivit ”bröllopet från helvetet”: Efter det nya coronabeslutet får hon bara bjuda två personer...
Slå på ljud

Här står hon: brittiska kungafamiljens mest olycksdrabbade brud. Först skulle hon ha 800 gäster. Sen fick hon byta kyrka och skala ner till 150, på grund av skandalen kring pappa prins Andrew, 60. Och nu har prinsessan Beatrice, 31, ställts inför nästa mardrömsval:

Antingen skjuta upp hela bröllopet till år 2021. Eller bara bjuda två(!) personer. Det betyder en var på gästlistan för henne och brudgummen Edoardo Mapelli Mozzi. Så ska Beatrice i så fall bjuda mamma Fergie, men inte syrran Eugenie? Och hur göra med farmor drottningen?

Prinsessan Beatrice och drottning Elizabeth.

Beatrice med farmor.

Möjligen ett lyxproblem i dessa coronatider när så mycket handlar om liv och död. Men ändå.

Så nu är det pest eller kolera som gäller för drottning Elizabeths barnbarn. Och det beror alltså på de brittiska myndigheternas senaste stenhårda corona-restriktion: Bröllopssällskap på mer än fem personer är inte längre tillåtna. Vilket betyder brudparet, prästen och två vittnen. Punkt.

Alternativet för prinsessan Beatrice och hennes brittisk-italienske brudgum skulle i så fall vara att ordna en gigantisk bröllopsfest i efterhand, skriver brittiska medier. Men nu ser det alltså ut som Beatrice ger upp och lägger ner härligheten i ett helt år.

Prinsessan Beatrices inställda bröllop

Förlovningsbilden på prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi.

Förlovningsbilden på prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi.

Prinsessan Beatrices bröllop med med brittisk-italienske Edoardo Mapelli Mozzi skulle ha ägt rum den 29 maj i The Chapel Royal på St James’s Palace i centrala London. 150 gäster skulle ha närvarat under vigseln och 300 på bröllopsfesten – men nu är hela detta stora bröllop stoppat. Och anledningen är givetvis corona-pandemin.

LÄS MER: Så värdefull är förlovningsringen på Beatrices finger

LÄS MER: Kunglig krim! Fergies hovdam fick livstid för mord

Foto: TT.