Prinsessan Benedikte firades med pampig galakväll

Bendikte och margarethe
Prinsessan Benedikte var tydligt rörd av folkets hyllningar på Amalienborgs slottstorg och fick en enastående födelsedag med galamiddag och glada tillrop!
Annons

Det är inte varje dag en nordisk prinsessa fyller 75 år. När det händer, blir det pompa och ståt, massor av lyckönskningar och party! Prinsessan Benedikte av Danmark förärades en kunglig uppvaktning och firades stort med galamiddag på födelsedagen. Den danska systertrion, med drottning Margrethe i spetsen, är otroligt populära i Danmark.

Annons

Det sägs att Benedikte är den mest sympatiska och den som klär sig allra bäst i hela kungahuset. Det är inget dåligt betyg, då drottning Margrethe är en av de populäraste personerna i Norden och kronprinsessan Mary är modemedveten som få.

Benedikte

Margrethe

Benedikte

Benedikte är kusin med vår kung Carl XVI Gustaf och gudmor till prinsessan Madeleine. Sverige ligger Benedikte varmt om hjärtat och hon talar flytande svenska. Hon är andra barn till kung Fredrik IX av Danmark och drottning Ingrid av Sverige.

Prinsessan Benedikte

När Benedikte firades på födelsedagen fanns strålkastarna på henne hela dagen. Det var en mycket glad, lycklig och elegant jubilar som anlände i öppen vagn till middagen på Amaliensborgs slott.

Mary

Det blev ett stort släktkalas på Amalienborg i Köpenhamn. Kronprins Frederik ville gratulera mostern och kom till middagen med sin hustru, kronprinsessan Mary.

Drottning Anna Maria av exkungariket Grekland trivdes på röda mattan. Hon växte också upp på Amaliensborgs slott. Hon är yngst i systerskaran och är gift med exkung Konstantin av Grekland.

Drottning Anna Maria

Svensk Damtidning var hemma hos prinsessan Benedikte några dagar före födelsedagen och fick en exklusiv intervju. Prinsessan berättade om sitt liv, äktenskap och barn. Läs den artikeln här.

Prinsessan Alexandra, Benediktes äldsta dotter, har gift om sig med sin mors gudson. Danske greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille har alltid varit nära familjen. han har också barn sedan ett tidigare äktenskap, berättade prinsessan Benedikte för Svensk Damtidnings reporter Adrienne Bönnelyche nyligen.

Prinsessan Alexandra av Berleburg
Prinsessan Alexandra av Berleburg är prinsessan Benediktes dotter.

Här ser vi några av de finklädda gästerna.

Gästerna på Benediktes födelsedag

Läs mer

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Prinsessan Benedikte firades med pampig galakväll”

 1. Ann-Britt Nyholmtelia.com skriver: 1 maj, 2019

  Hur kan man skriva att Benedikte är dotter till kung Fredrik av Danmark och drottning I ngrid av Sverige? Ingrid var ju född prinsessa av Sverige!
  När hände det att Benediktes dotter gifte om sig ?


  1. Birthe Vejrum skriver: 2 maj, 2019

   Prinsesse Alexandra af Berleburg og grev Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, fra Egeskov Slot på Fyn, blev officielt et par sommeren 2017, de er ikke gift, men sambos.
   De har kendt hinanden hele livet. Faktisk er grev Michael Benediktes gudbarn.


 2. LB skriver: 1 maj, 2019

  Drottning Margrethe är definitivt en av de populäraste personerna i Norden, och prinsessa Benedikte är den som klär sig allra bäst i hela kungahuset med kvalitet och stil, däremot spenderar Mary Donaldson miljoner på lyxiga-märken utan att för den skull lyckas hitta en egen stil!


  1. Birthe Vejrum skriver: 2 maj, 2019

   Vores royale damer er super elegante, med hver deres helt egen stil.
   Benedikte har de senere år fået syet en del gallakjoler hos Wickmann Couture, og således også denne drøm.
   Marys eventyrlige kjole er fra Lasse Spangenberg, og den blev syet kort tid efter Prins Henriks død til en Hæderstegns-middag på Fredensborg.
   Dronning Margrethes utroligt smukke kjole er er syet af Birgitte Thaulow til det svenske statsbesøg i 2007. Den sorte overkjole er tylsbroderi med sorte pailletter og båndbroderi syet frem og tilbage i små løkker. Kjolens linjer minder om moden i 1910 – bobble skirt, et kort slæb og overkjole i 2 tunge etager.


  2. Birthe Vejrum skriver: 3 maj, 2019

   Kvinderne i det danske kongehus er sofistikerede og elegante (nå ja, der er lige Margrethes regnfrakke). Til festen her er Benediktes smukke kjole fra Wickmann Couture. Marys eventyrkjole er fra Lasse Spangenberg, og den havde hun på første gang til en Hæderstegnsmiddag på Fredensborg kort efter Prins Henriks død.
   Dronningens elegante dress er syet af Birgitte Thaulow til det svenske statsbesøg i 2007. Overkjolen er tylsbroderi med sorte pailletter og båndbroderi syet frem og tilbage i små løkker. Kjolens minder om stilen fra 1910 – altså Downton Abbey. Den har vi ofte set Dronningen i.


 3. ananas skriver: 2 maj, 2019

  Drottning Ingrid av Sverige????????


 4. josefin skriver: 2 maj, 2019

  1000 poäng till Mary o Frederik, sa stiliga!


 5. CVM skriver: 3 maj, 2019

  Josefin
  Instämmer till 100% i din kommentar.
  Trevlig Helg
  CVM


 6. konsttanten skriver: 3 maj, 2019

  Kvinnan (gäst), vars rosa klänning får mig att tänka på den rätt nyligen avlidna konstnären Yrjö Edelmann. Gillar dock klänningen!
  Bland de kungliga klänningarna, blir drottning Margareth min favorit.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar