Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Benedikte firades med pampig galakväll

01 maj, 2019, 16:00 
Bendikte och margarethe
Prinsessan Benedikte var tydligt rörd av folkets hyllningar på Amalienborgs slottstorg och fick en enastående födelsedag med galamiddag och glada tillrop!
Annons

Det är inte varje dag en nordisk prinsessa fyller 75 år. När det händer, blir det pompa och ståt, massor av lyckönskningar och party! Prinsessan Benedikte av Danmark förärades en kunglig uppvaktning och firades stort med galamiddag på födelsedagen. Den danska systertrion, med drottning Margrethe i spetsen, är otroligt populära i Danmark.

Det sägs att Benedikte är den mest sympatiska och den som klär sig allra bäst i hela kungahuset. Det är inget dåligt betyg, då drottning Margrethe är en av de populäraste personerna i Norden och kronprinsessan Mary är modemedveten som få.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Benedikte
Margrethe
Annons
Benedikte

Benedikte är kusin med vår kung Carl XVI Gustaf och gudmor till prinsessan Madeleine. Sverige ligger Benedikte varmt om hjärtat och hon talar flytande svenska. Hon är andra barn till kung Fredrik IX av Danmark och drottning Ingrid av Sverige.

Annons
Prinsessan Benedikte

När Benedikte firades på födelsedagen fanns strålkastarna på henne hela dagen. Det var en mycket glad, lycklig och elegant jubilar som anlände i öppen vagn till middagen på Amaliensborgs slott.

Mary

Det blev ett stort släktkalas på Amalienborg i Köpenhamn. Kronprins Frederik ville gratulera mostern och kom till middagen med sin hustru, kronprinsessan Mary.

Annons

Drottning Anna Maria av exkungariket Grekland trivdes på röda mattan. Hon växte också upp på Amaliensborgs slott. Hon är yngst i systerskaran och är gift med exkung Konstantin av Grekland.

Drottning Anna Maria

Svensk Damtidning var hemma hos prinsessan Benedikte några dagar före födelsedagen och fick en exklusiv intervju. Prinsessan berättade om sitt liv, äktenskap och barn. Läs den artikeln här.

Annons

Prinsessan Alexandra, Benediktes äldsta dotter, har gift om sig med sin mors gudson. Danske greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille har alltid varit nära familjen. han har också barn sedan ett tidigare äktenskap, berättade prinsessan Benedikte för Svensk Damtidnings reporter Adrienne Bönnelyche nyligen.

Prinsessan Alexandra av Berleburg
Prinsessan Alexandra av Berleburg är prinsessan Benediktes dotter.

Här ser vi några av de finklädda gästerna.

Gästerna på Benediktes födelsedag
Annons

Läs mer

Foto TT

Annons