Prinsessan Benedikte skakas av ännu ett sorgebesked

Det har varit en tung vår för det danska kungahuset.

Danska kungafamiljen skakas av ännu en skilsmässa. Detta sedan drottning Margrethes systerdotter, prinsessan Alexandra, gått ut och avslöjat att hennes 19 år långa äktenskap med greve Jefferson, 49, är över.

– Det är ett otroligt svårt beslut. Vi har känt varandra i 30 år, men nu har vi kommit till den punkten där vi måste erkänna att vi har vuxit ifrån varandra.

Nyheten slog ner som en bomb i Danmark, och kommer bara två månader efter att Alexandra förlorat sin pappa prins Richard. Det har varit en tung vår för prinsessan Benedikte och hennes familj på slottet Berleburg.

Alexandra och Jefferson har två barn, 13-åriga Ingrid och 17-årige Richard. De senaste åren har familjen bott i staden Heidesheim, nära Frankfurt och några mil från Berleburg. Alexandra säger att de ännu inte har bestämt var och hur de ska bo framöver, men planen är i alla fall att barnen ska få fortsätta i samma skola.

– Vi avslutar vårt äktenskap, men fortsätter vara föräldrar. Hela familjen, men naturligtvis mest barnen är i en mycket sårbar situation, särskilt nu efter min pappas död. Så vi ber om lugn och ro och respekt i den här svåra processen som vi går igenom.

Foto: IBL