Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Benedikte ställer upp

10 aug, 2015, 13:33 
Annons
Benedikte-aop

Prinsessan står med ena benet i det kungliga rampljuset och det andra i den tyska myllan.

Prinsessan Benedikte kallas hem till kungariket Danmark, när övriga medlemmar i kungafamiljen åker utomlands. Det måste ju finns en kunglig representant kvar i landet.

Benedikte-2

Och Benedikte är inte nödbedd. Hon arbetar gärna, eftersom hon trivs med att träffa människor och tycker om att bidra och se hur det går för olika välgörenhetsorganisationer och ideella föreningar med syfte att göra gott i samhället.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Benedikte-3

Prinsessan Benedikte av Danmark bar grått med detaljer i rött när hon delade ut stipendium ur “IP Nielsen Fonden till minne av drottning Ingrid” i Sandbjergs slott i Soenderborg.

Prinsessan-Benedikte-aop

– Naturlighet är inte bara det bästa utan också det förnämsta, brukade drottning Ingrid säga.

Annons
Benedikte-1

Prinsessan Benedikte och hennes systrar tog moderns devis till sig och har genom åren visat upp en ledig, men ändå kunglig stil.

Blev brädad av lillasyster

Benedikte var en hårsmån från att hamna på den grekiska tronen. Det var meningen att hon skulle gifta sig med kronprins Konstantin och bli drottning i Grekland.

Benedikte

I stället blev unga Anna Maria upp över öronen förälskad i den mörke, snygge kungasonen – och han i henne. Lite snöpligt kan tyckas, men ståtliga Benedikte led knappast av att bli brädad av lillasystern utan lät sig uppvaktas av en rad kavaljerer ur den högadliga aristokratin.

Annons
Anne-marie

I augusti njuter Anne-Marie av den grekiska värmen och umgänget med alla barnbarnen. Prinsessan Benedikte brukar hälsa på då och då.

Säger sin mening rakt ut

Prinsessan Benediktes man, prins Richard, har varit krasslig. Paret bor i Tyskland på slottet Berleburg. En aning frostigt har det också tidvis varit mellan Benedikte och hennes prins. Hon är kungligt korrekt, medan han säger sin mening rakt ut. Men banden mellan makarna är starka och kärleken har trots allt hållit i sig.

Annons
Prince-of-Sayn-Wittgenstein-Berleburg

Den danska kungafamiljens nätverk av släktingar gav den högt anseende och Benedikte är släkt med mer än hälften av Europas alla kungafamiljer. Benediktes gudmor, den brittiska drottningmodern, var hedersgäst på bröllopet i Fredensborg Slotskirke en bitande kall februaridag 1968, mellan Benedikte och den som vann hennes hjärta, prins Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

I april förra året firades Benedikte stort på sin 70-årsdag. Här kan ni se de fina bilderna som togs i samband med födelsedagen>>>

Av Åsa Bönnlyche

Foto: All over press, Stella Pictures

Annons