Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prinsessan Benediktes svåra tid: "Tillvaron är tom"

26 jan, 2019, 17:00 
Prinsessan Benedikte
Prins Richard gick hastigt bort och lämnade prinsessan Benedikte. Nu berättar sonen i en exklusiv intervju med danska Billedbladet.👑 Berättar om kärleken till svenskättade Carina Axelsson👑 Stora sorgen👑 Oväntade kopplingen till prinsessan Madelene
Annons

Detta är en premiumartikel och tillgänglig för dig som är en del av Svensk Dam Plus.

Prins Gustav saknar sin far, som stundtals kunde vara en aning barsk. Men prins Richard hade en härlig humor och spred trivsel i familjen.

Sorgen är stor även för prinsessan Benedikte. Hennes man sedan 49 år ryktes bort så hastigt. Han var pigg på förmiddagen. På eftermiddagen var han död. Enligt sonen prins Gustav känns tillvaron tom för prinsessan Benedikte efter prins Richards bortgång.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Benedikte

– Man kan se på henne att hon saknar något. Min far sitter inte längre och väntar på henne – eller omvänt – hon väntade på att han skulle komma hem från skogen. Jag tror fortfarande att min mamma hoppas på att han ska komma körandes i bilen, säger nu prins Gustaf i en intervju med Billed-Bladet.

Annons

Benediktes liv förändrades

Den 13 mars 2017 förändrades tillvaron totalt för prinsessan Benedikte. Prins Richard somnade in i sitt hem i huset Müntze, bakom slottet Berleburg.

Han blev 82 år och till begravningen i Evangelische Stadtkirche i Bad Berleburg kom representanter från alla kungahus i Europa.

Ofta brukar man prata om ett sorgeår, det vill säga att det tar minst ett år att bearbeta den. När en närstående har dött kan det vara extra känsligt vid alla högtider som ska firas första gången utan den personen.

Kanske var det just därför som prins Gustavs femtioårsdag firades i lugn och ro på slottet i Tyskland. Hans kärlek Carina bor numera i England och i intervjun får vi veta att Benedikte trivs bäst när hon får åka till Danmark och arbeta.

Annons

Hon har en mycket nära relation till storasyster drottning Margrethe och prinsessan Benedikte är en oerhörd tillgång för den danska kungafamiljen. Hon har en stark arbetsiver och har många representationsuppdrag i sitt hemland. Hon har också en nära relation med det svenska kungahuset med sin kusin, kung Carl Gustaf, och sin guddotter, prinsessan Madeleine.

Prinsessan Benedikte och prins Richard var gifta i 49 år.

Känslan för stil delar Benedikte och Madeleine. Modeexperterna hyllar ofta prinsessan Benedikte, som verkligen kan konsten att bära upp sina plagg. Med en äkta kung som pappa (kung Fredrik IX) och svenska drottning Ingrid som mamma är hon van vid alla situationer och mycket slottsvan.

– Min mamma är mycket kunglig, berättar prins Gustav i intervjun.

Nu är det prins Gustav som förvaltar godset Berleburg efter pappa prins Richard.

– Han lärde mig allt och jag är redo för utmaningen, säger prinsen.

Läs också

Foto: TT

Annons