Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Birgitta avslöjar: Därför pratar jag knappt med Madeleine

08 apr, 2024, 18:30 
Prinsessan Birgitta om relationen till prinsessan Madeleine.
Annons
Så lever prinsessan Birgitta i dagBrand logo
Så lever prinsessan Birgitta i dag

Prinsessan Birgitta vet hur man lever livet. Sedan flera år tillbaka bor hon på Mallorca, där hon tillbringar dagarna på golfbanan och försöker att gå minst 18 hål om dagen.

Hon trivs alldeles ypperligt i värmen, långt bort från det kungliga rampljuset. Några kanske skulle beskriva henne som en rebell, en person som går sin egen väg och lever det liv som hon själv önskar.

– Jag har vuxit med mig själv och bildat min egen uppfattning. Jag har inte lyssnat på många människor, måste jag säga. När man blir äldre blir man mer säker på sig själv. Och lyckligare. Man vågar säga vad man tycker och tänker och visar sitt riktiga jag. Jag ångrar inget jag gjort, berättade Birgitta när hon medverkade i Sommar i P1.

Annons
Prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta lever livets glada dagar på Mallorca.Sven Lindwall/Expressen/TT

Birgittas relation till Victoria

Relationen till den svenska kungafamiljen finns ju kvar oavsett. Birgitta är en mycket uppskattad familjemedlem och inte minst kronprinsessan Victoria älskar att tillbringa tid med sin kära faster.

Nyligen var kronprinsessan, i sällskap av prins Daniel och barnen prinsessan Estelle och prins Oscar, på plats i solsköna Mallorca för att hälsa på Birgitta, något hon uppskattade enormt mycket.

– Jag spelade golf med Daniel och hade en väldigt trevlig pratstund med Victoria och barnen. Vi drack något gott också, säger Birgitta till Svensk Damtidning.

Annons

Birgitta om relationen till Madeleine

Däremot har hon mindre kontakt med prinsessan Madeleine. Hon har likt Birgitta bott utomlands de senaste åren och det är sällan som de träffas, berättar kungens syster.

– Jag ser henne så sällan så jag vet inte riktigt hur hon har det. I somras sågs vi ju och nu när hon kommer till Sverige blir det kanske enklare att ses, men annars ses vi inte så mycket.

Ja, för snart blir det mycket Sverige för Madeleine med familj. Tanken är att de redan i år ska ha lämnat USA och skrivit in Sverige som ny hemmaplan!

Prinsessan Madeleine
Snart byter prinsessan Madeleine USA mot Sverige och kommer närmare den svenska kungafamiljen.Magnus Lejhall/TT

Foto: TT

Annons