Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prinsessan Birgitta avslöjar: Min dröm-man blev mördad

27 okt, 2019, 17:00 
AvAnna von Koch
Prinsessan Birgitta i tiara.
Här återpublicerar vi en gammal fin intervju med prinsessan Birgitta!
Annons
Har du koll på snackisarna från vecka 43?Brand logo
Har du koll på snackisarna från vecka 43?

Prinsessan Birgittas och den nu framlidne maken Hansi, prins Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen, blixtförälskade sig på ett cocktailparty i München sommaren 1959, där hon var på språkresa med barndomsväninnan Cathy Hägglöf.

Birgittas dröm-man mördades

– Jag blev blixtkär och efter tre veckor visste jag att jag skulle gifta mig med honom. När jag kom hem till Sverige satt Nenne och min syster Désirée och väntade på mig. De tittade på mig och sa att de tyckte jag hade blivit lite konstig. Då tog jag upp ett fotografi jag fått av honom och sa ”jag måste gifta mig med den här mannen”. Han hade inte frågat eller någonting, men jag bara visste det, berättade prinsessan Birgitta för Svensk Damtidning när vi besökte henne på Mallorca i december.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Det var första gången som Birgitta berätta om att hennes dröm-man blev mördad

Men tiden gick och under OS i Rom 1960 fick Birgitta istället upp ögonen för en charmig italienare. Han uppvaktade den 23-åriga prinsessan och gav henne sin sigillring som ett tecken på deras kärlek.

Annons

– Det var tre dagars kärlek och han var min dröm-man, säger Birgitta och ler.

När Birgitta återvände till Stockholm såg hennes andre kavaljer Hansi, som var på besök, ringen och blev galen av svartsjuka.

Prinsessan Birgitta berättar för första gången

– Han tog den av mitt finger och bara slängde bort den. Sedan friade han i köksingången på slottet. Det var en bedrövlig plats att fria på, säger Birgitta och skrattar.

Prinsessan Birgitta och prins Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen eklaterade sin förlovning den 15 december 1960 och gifte sig två gånger på våren 1961. Först vid en borgerlig ceremoni i Rikssalen på Stockholms slott, den 25 maj och sedan vid en kyrklig vigsel i Slottet Sigmaringens rokokokyrka den 30 maj, där hon övergick till katolicismen.

De bosatte sig i München och fick tre barn och fem barnbarn, men för första gången berättar nu Birgitta vad som hände med den charmerade italienaren.

– Han blev mördad.

Annons