Prinsessan Birgitta berättar om hjärtproblemen

prinsessan birgitta berättar om hjärtoperationen

Just nu sitter prinsessan Birgitta i hemmakarantän på Mallorca och för Svensk Damtidning berättar hon om den huvudsakliga anledningen till varför hon absolut inte får bli smittad av coronaviruset.
Slå på ljud

Prinsessan Birgitta är van vid ett socialt liv med vännerna ute på golfbanan. Men nu tvingas hon, och många andra i området Santa Ponsa på Mallorca, stanna hemma på grund av coronaviruset. När vi når prinsessan över telefon berättar hon om sin situation – och varför hennes barn är lite extra oroliga för henne.

– Jag har jättetråkigt. Jag sitter här, mellan mina fyra vägar, och dricker kaffe. Vi får bara gå ut om vi ska handla eller gå på apoteket. Annars ska vi stanna inne.

Prinsessan saknar golfen förstår jag? 

– Ja, det gör jag verkligen.

Prinsessan Birgitta får inte lämna hemmet på Mallorca

Birgitta berättar också att hon har tät kontakt med barnen, som bor i München. De är oroliga för sin mamma eftersom hon låg inlagd på sjukhus för två månader sedan, på grund av hjärtproblem.

– Det fick starta om hjärtat. Men nu mår jag hur bra som helst. Mina barn pratar hela tiden om att jag befinner mig i en riskgrupp, men jag vill inte höra på det.

prinsessan birgitta

Birgitta berättar om sin hemmakarantän på grund av coronaviruset – och varför hon var inlagd på sjukhus tidigare i år.

Men trots att prinsessan Birgitta tycker att klockan släpar sig fram när hon inte kan vara ute och golfa är hon inställd på att följa de spanska myndigheternas rekommendationer. Och stanna inne så länge det krävs.

Slå på ljud

Är prinsessan orolig för coronaviruset? 

– Jag är inte den som oroar mig i onödan men det är ett allvarligt läge och vi får rätta oss efter det. Men jag är i grunden en positiv människa och tror att vi kommer att rida ut den här stormen.

Foto: TT