Prinsessan Birgitta hånas – efter den blodiga olyckan

SUVAD MRKONJIC FOTOGRAFISKA AB
Det var en olycka som höll på att sluta i elände för prinsessan!
Slå på ljud

Prinsessan Birgitta har alltid varit en livfull person som velat uppleva och upptäcka nya saker i livet, vilket har gjort att hon gått sin egen väg jämfört med många andra medlemmar av kungafamiljen.

Nu bor hon sen många år tillbaka på Mallorca i Spanien och kunde inte trivas bättre. Men ibland går det lite väl vilt till. I en intervju med Expressen berättar hon om ett stående skämt som finns på hennes golfklubb.

”Under en golfrunda slog klubbens ambassadör bollen rakt in i en mur bara 20 meter bort. Bollen studsade så olyckligt att den träffade prinsessan på näsan och hon började blöda kraftigt.” skriver tidningen.

– Mina vänner skojade och sa: ”Vi trodde du hade blått blod”, säger prinsessan Birgitta och skrattar.

Klubbledningen vägrar gå med på Birgittas önskan

En tid efter olyckan gick vännerna ihop sig och köpte en hockeyhjälm till Birgitta på skämt, en hjälm som nu visas upp i ett prisskåp i golfklubbens lokaler.

Birgitta berättar att det var hon själv som gav hjälmen till klubbens ledning, men trots vädjan så finns ingen text som förklarar exakt varför det finns en hockeyhjälm bland alla priser. Det får helt enkelt vara ett internskämt som bara några få invigda förstår!