Prinsessan Birgitta om Margaretas födelsedag

hagasessorna i slottskyrkan

Prinsessan Margaretha fyllde nyligen 85 år. Men något stort firande hemma i Stockholm blev det inte. Däremot planerar de kungliga syskonen att fira henne framåt vårkanten – om de kan få ihop sina scheman, vill säga.

Den 31 oktober fyllde kungens äldsta syster, prinsessan Margaretha, 85 år. Men de kungliga syskonen samlades inte för något gemensamt firande, har prinsessan Birgitta berättat. Däremot planerar man att hylla Margaretha framåt vårkanten. Men att synka sina scheman och komma fram till ett passande datum är inte helt lätt.

Birgitta berättar om ovissheten kring firandet

Åtminstone inte när man är kunglig och bor på olika håll i världen. Margaretha bor ju, som bekant, på den engelska landsbygden. Kungen och Christina i Stockholm. Prinsessan Désirée i Skåne och Birgitta i Santa Ponsa, på Mallorca.

– Ja, jag trodde att vi skulle samlas för att fira Margaretha – men nu blir det inte så. Hon har bett om att inte bli firad just nu, hon tycker att det är jobbigt att resa till Sverige när det är så här kallt och läskigt ute, har Birgitta sagt i en tidigare intervju med Svensk Damtidning.

Däremot är prinsessan Birgitta säker på att födelsedagsfirandet kommer att av. Om än lite senare i vår.

– Så bortglömd blir hon inte!

Men trots att tiden går har syskonen alltså inte kommit fram till när de ska sjunga Ja Må Hon Leva för sin äldsta syster. När vi pratar med Birgitta säger hon endast att det kommer att ske “vid första bästa tillfälle”. Och att det “står skrivet i stjärnorna” när hon kommer att komma hem till Stockholm nästa gång.

Kungen är väl det syskonet vars schema är mest fullspäckat. Men även Margaretha, Désirée och Christina verkar ha fullt upp.

Foto: TT